Labdarúgás

2022.08.06. 22:05

Mindent megtett a Loki, de elmaradt a győzelem

Hiába vezetett a DVSC, a Kecskemét egyenlített, és hősies védekezéssel egy pontot elvitt Debrecenből.

Forrás: Kovács Péter

A Debreceni VSC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga második fordulójában hazai pályán fogadta a frissen feljutó Kecskeméti TE együttesét. A Loki az előző találkozója alkalmával Kisvárdán ért el 2–2-es döntetlent, így 1 ponttal várta az idény első debreceni találkozóját. A vendégek szintén ikszeltek a múlt héten, a másik újonc, Vasas ellen játszottak 0–0-t.

Néhány helyen változtatott Joao Janeiro az előző kezdőcsapathoz képest, sőt, debütálója is volt a DVSC-nek, hiszen Gróf Dávid műtéten esett át a hét közben, ezért a Megyeri Balázs állt a hazai kapuban.

A Loki már az első percektől kezdve uralta a játékot, igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre. A Bács-Kiskun megyei gárda leginkább arra játszott, hogy az erős, magas centerre, Tóth Barnára ívelgette fel a labdákat, és a lepattanókat próbálta összeszedni. A KTE gyakran még a felezőn sem jutott át, akkora volt a hazai fölény, ez azonban lehetőségekben nem mutatkozott meg.  Az első fél óra úgy telt el, hogy egyik oldalon sem láthattunk egyetlen lövést sem. A szünet előtt nagyon jó helyen jutott szabadrúgáshoz a Loki, de Dzsudzsák tekerése elkerülte a kaput, így 0–0-s eredménynél jött a félidő.

A piros-fehérek rögtön hatalmas lehetőséggel indították a második játékrészt: Kusnyír adott be laposan a jobb oldalról, a felpattanó labdát a vendég kapus, Varga bizonytalanul ütötte el el, így az Bárányhoz került, de kapásból üres kapura mellé gurított.

A debreceniek nyomása egyre erősödött az idő teltével, sorra jöttek egymás után a szögleteik, azonban gól továbbra sem esett a meccsen. Egészen a 67. percig bírták a vendégek, egy felpattanó labdát fejelt kapura Bárány, akkor Varga még védett, de a fiatal támadó ismétlésénél már nem tudott, ezzel megszerezte a vezetést a Loki. A 76. percben aztán heves hazai rohamok után, egy némileg a semmiből jött támadást végén büntetőt ítélt a játékvezető a vendég csapat javára. A tizenegyest Szabó Levente higgadtan értékesítette, így az állás 1–1-re módosult.

A találkozó végéhez közeledve a DVSC mindent megtett a győzelem megszerzéséért, a Kecskemét pedig hősiesen védekezett.

A feszültséget még inkább fokozta, hogy Káprály játékvezető több kétes helyzetben is a debreceniek ellen ítélt. Az ötperces hosszabbításban is volt lehetősége Bárányéknak, de a vendégek sokszor lehetetlen helyzetekből is menteni tudtak. Az összecsapás legvégén elszabadultak az indulatok, egymásnak mentek a két csapat játékosai, de lényeg, hogy maradt az 1–1-es döntetlen.

Bakos Attila

A tények

Debreceni VSC– Kecskeméti TE 1–1 (0–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4724 néző. Vezették: Káprály Mihály (Szalai Balázs, Becséri Gergely)
Kecskemét: Varga – Szabó A., Belényesi ,Szalai – Nagy K., Vágó (Meskhi 71.), Szuhodovszki (Banó-Szabó 62.), Grünwald (Zeke 62.) – Katona B. (Katona M. 62.), Tóth B. (Szabó L. 71.), Duranovic. Vezetőedző: Szabó István László.
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romancsuk, Deslandes, Gomes – Baráth, Dzsudzsák – Sós (Kundrák 62.), Szécsi, Bódi (Ferenczi 75.) – Bárány. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Gól: 1–0 Bárány (67.) 1–1 Szabó L. (büntetőből, 79.)

Joao Janeiro: Büszke vagyok a játékosokra, megtettek a fiú mindent a sikerérért, nem tudok rosszat mondani a teljesítményre. Természetesen van bennem egy kis fájdalom, az elhullajtott két pontért, de sajnos most nem mentek be a helyzeteink.
Szabó István László: Pontért vagy pontokért jöttünk. A végeredményt igazságosnak tartom, még úgy is, hogy több helyzete volt a Debrecennek. A második félidőben kicsit nyíltabban védekeztünk, mint ahogy szerettünk volna, de hátrányból is fel tudtunk állni, így megérdemelt volt a pontszerzésünk.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában