Labdarúgás

2022.08.02. 12:27

Edzőtáboroztak a megyei játékvezetők

Felkészültek a 2022/23-as bajnoki szezonra.

Forrás: Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottság

Július végén tartotta meg nyári edzőtáborát az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Labdarúgó Játékvezetői Bizottsága, tudatták közleményben.

A játékvezetők ezúttal is megismerhették az IFAB által meghozott játékszabály-változásokat. Szerencsére a 2022/23-as évre kifejezetten kevés szabálymódosítás történt, és azok hordereje sem kiemelkedő, emiatt a futballmeccseken résztvevők sem fognak túl sok változást érzékelni az augusztusban induló bajnokságokban.

Minden játékvezetőnek sikeres fizikai és elméleti tesztet kellett teljesítenie ahhoz, hogy részt vehessen az új bajnokságban. Amíg a fizikai szintnél kerettagságnak megfelelő szintidőket kell teljesíteni, addig az elméleti tesztnél egységes teljesítendő szint van. 

A játékvezetők az idei edzőtáborban többféle sportban is megmutathatták tudásukat. Egymás közötti verseny keretein belül kispályásfoci-, pingpong-, darts- és pókerbajnokságot is rendeztek, míg a csocsó- és biliárdképességeket versenyen kívül lehetett megcsillogtatni.

A 2022/23-as bajnoki szezon augusztus első hétvégéjén a Megyei Kupa első fordulójával indul, majd a hónap folyamán fokozatosan indulnak be a bajnoki osztályok küzdelmei is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában