Futsal

2022.05.24. 08:43

Ismét döntőben a Mezei-Vill!

Az Újpesten aratott 5–0-s győzelmével az újfalui együttes bejutott a Haladás elleni bajnoki fináléba.

Matheus (pirosban) négyszer is betalált

Forrás: Napló-archív

Az MVFC Berettyóújfalu futsalosai az Újpest vendégei voltak hétfőn este a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában. A Trencsényi János vezette gárda abban a tudatban utazott a már biztos ötödik helyezett fővárosiak otthonába, hogy egy pontszerzéssel ismét biztosan ott lehet a bajnoki döntőben, ahol újfent a Haladás lehet az ellenfelük. Az UTE hazai pályán kifejezetten jó teljesítményt nyújtott eddig, az alapszakaszban is csak a Mezei-Vill tudott nyerni vendégként.

A hétfő esti találkozón lendületesen kezdtek a csapatok, az újfalui alakulat már az elején egyértelművé tette, hogy nem döntetlenre játszanak, hanem meg akarják nyerni az összecsapást. Rábl Jánosék már egészen magasan letámadták a lilákat, aminek a félidő közepére lett meg az eredménye a két brazil révén: először Rafinha, majd Matheus találtak be. A szünetre 2–0-s vendég előnynél vonultak a csapatok.

A második félidőben is nyomás alatt tartotta ellenfelét az MVFC, a 27. percben érkezett Matheus újabb gólja, ami talán a lényegi kérdéseket el is döntötte. Az Újpest becsülettel küzdött végig, nem adták fel a küzdelmet hazai pályán, a mérkőzés vége fele még a kapus nélküli 5 a 4 elleni játékot is megpróbálták. Újabb találatokat azonban a vendégek szereztek, Matheus még kettőt jegyezhetett, így összesen 4 góllal zárt, csapata pedig 5–0-ra nyert és bejutott a bajnoki döntőbe. 

BA

A tények

Férfi futsal NB I. felsőházi rájátszás, 10. forduló

Újpest FC-220Volt – MVFC Berettyóújfalu 0–5 (0–2)

Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia. Vezették: Futó Tamás (Kondákor Márk, Muhari Gergő)

Újpest: Vámosi – Lucas, Sánta, Ricardo, Suscsák. Cserék: Tyukász, Karcag, Szeghy, Horváth B., Kovács D., Panyi, Östör, Harnisch, Béres. Vezetőedző: Németh Péter.

MVFC: Mezei – Nagy I., Rábl, Kártik, Rafinha. Cserék: Sándor M., Tóth A., Rézműves, Szabó P., Gál I., Szatmári, Nagy D., Takács, Matheus. Vezetőedző: Trencsényi János.

Gól: 0–1 Rafinha (9.), 0–2 Matheus (11.), 0–3 Matheus (27.), 0–4 Matheus (35.), 0–5 Matheus (36.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában