Fotókkal

2022.04.22. 17:53

Úszó ob 3. nap: Milák Kristóf kikapott a 200 méter gyorsúszás döntőjében

A debreceni születésű Békési Eszter pedig megvédte tavalyi bajnoki címét 200 méteres mellúszásban.

Forrás: Napló-archív

A férfi 200 métergyorsúszással kezdődtek a debreceni rendezésű 124. Úszó Országos Bajnokság harmadik napjának fináléi, Veretes mezőny gyűlt össze, hiszen ott volt a rajtkövön Milák Kristóf, Németh Nándor és Rasovszky Kristóf is. Az olimpiai bajnok Milák 150 méterig az élen állt, de a juniorvilág- és Európa-bajnok Németh lehajrázta, elhappolva a bajnoki címet. A hölgyeknél ugyanezen a távon a 100 gyors után újra Pádár Nikolett győzött, megelőzve Késely Ajnát.

Forrás: Czinege Melinda

A 200 méteres mellúszásban az osztrák Christopher Rothbauer csapott elsőként a célba, ám végül kizárták, így az egyaránt 2:13.58-nál célba csapó Horváth Dávid és Zombori Gábor nyerték a számot. A B döntőben két debreceniért is izgulhattunk, Zombori-Szalontai Ferenc 2:18.88-al megnyerte a kisdöntőt, míg Sárosi Balázs ötödik lett.

A két fiatal egyaránt elégedetten értékelt a HAON-nak: – Reggel nem voltam ott annyira a szeren, de most mindent bele tudtam adni. Ahogy ráfordultam a második százra, éreztem, hogy van még bennem, szerencsére ki is hoztam magamból – nyilatkozta Zombori-Szalontai Ferenc, kinek szavaihoz csatlakozott a délután szintén jobb időt úszó Sárosi Balázs. – Sokat javultam, közel voltam az egyéni csúcsomhoz. Rengeteget gyakoroltuk a taktikát, ezt kell tovább csinálnunk a jövőben – tekintett előre a DSC-SI fiatalja.

Forrás: Czinege Melinda

A hölgyeknél a debreceni születésű Békési Eszter 2:28.07-el nyert, így az Egri Úszó Klub versenyzője a 100 bronza után a legfényesebb medáliát is bezsebelte, egyben megvédte tavalyi bajnoki címét.

A férfiak 50 méteres pillangóúszásban Szabó Szebasztián folytatta remeklését, ezúttal sem talált legyőzőre. Holoda Péter, a DSC-SI úszója 24.25-el hatodik lett, ám a kiváló úszó nem volt elégedett magával: – Ezzel most kevésbé sikerült jól, de nagyjából ugyanannyival elmaradva a tavalyi időmhöz képest, mint gyorson. A pillangóra annyira nem készültem, de úgy néz ki, a 24.2 körüli időt így is tudom hozni. A délelőtt az álmoskásabb volt, a délutáni úszásomban pedig több volt a hiba technikailag, ezt már futam közben is éreztem – ismertette a kétszeres országos bajnok.

Forrás: Czinege Melinda

A hölgyeknél Varga Dominika nyakába került az arany. A 400 méteres vegyesúszás férfi számát Holló Balázs sokáig óriási hajrával nyerte, a hölgyeknél a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka diadalmaskodott.

A napot ezúttal is a váltók zárták, a 4x100 méter férfi gyorsváltó döntőjét a BVSC négyese húzta be, míg a hölgyeknél a Vasas csapata volt a legfürgébb. A DSC-SI Senánszky Petra, Koch Zita, Pintye Adrienn, Gál Kincső összetételű kvartettje a hatodik lett.

A nap végén Kókai Dávid, a DSC-SI úszószakosztályának vezetője véleményezte a hajdúságiak eddig szereplését: – Alapvetően a terveink szerint alakulnak eddig az események, a döntőbe jutások, helyezések számát tekintve nagyjából hozzák a versenyzőink magukat. Volt pozitív és kevésbé pozitív meglepetés a csapaton belül, de ez benne van egy ilyen versenyben. Nem könnyű áprilisban jó formába kerülni, főleg így húsvét után. Szerdán ez látszott az egész mezőnyön, akkor még álmoskásabb idők születtek, de ahogy telnek a napok, egyre jobb időket úsznak a sportolók – summázott a szakember.

MSZ

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában