Szép díjak

2022.04.05. 21:30

Három újabb diákolimpiai érem az ifjú tornászoktól

Folytatódott a torna diákolimpia, az elmúlt hétvégén ezúttal a „A” kategória országos döntőit bonyolították le a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok tornacsarnokában.

Forrás: Lakatos István-archív

Forrás: Lakatos István-archív

Közel 40 iskolából, több mint 300 tornász mutatta be felkészültségét a megmérettetésen. Szerencsére ezúttal sem maradtak el a megyei sikerek, egyéniben három kategóriában debreceni olimpiai bajnokot ünnepeltek. A legkisebb korosztályban 1-2. osztályosok versenyében Nasaleán-Kiss Olivér, a Hunyadi János Iskola diákja szerezte meg a bajnoki címet. Nagyon szoros volt a verseny, a dobogós helyezéseknél tizedek döntöttek Olivér javára. Nagy Balázs Bence is jól versenyzett és 5. helyezést ért el. Ebben a kategóriában még 3 debreceni diák is indult ők is szép gyakorlatokat mutattak be.

 

A 3-4. osztályosok versenyében Varga Kristóf Marcell, a Szent József Iskola tanulója szerezte meg a bajnoki címet. Kristóf kiemelkedett korosztályában a versenyen, nagyon magas szinten mutatta be a gyakorlatokat, nagyon jó technikával, például gyűrűn 9.8 pontszámot kapott, 2 tizeddel maradt el maximális 10 pontos versenybírói értékelésben. A csapatversenyben a DE Kossuth Gyakorló Iskola csapata indult, sajnos a rontások miatt nem kerültek a dobogóra.

 

Az 5-6. osztályos korosztályban a szabadon választott egyéni versenyben Kovács Ármin, a Svetits Katolikus Iskola tanulója lett a diákolimpiai bajnok. Itt már 6 szeren volt a verseny, ahol Kovács Ármin már nehéz torna elemeket is bemutatott: a gyakorlatai már „B” értékű elemeket is tartalmazott, aminek a megtanulása már magas szintű edzést követel. Ármin az elmúlt évi eredményes versenyzése következtében bekerült az korosztályos utánpótlás válogatott keretbe. Ebben a korcsoportban a második helyet is megyénkbeli versenyző szerezte meg: Farkas Máté, a hajdúszoboszlói Thököly Imre iskola tanulója révén.

 

A középiskolások versenyében a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tanulói képviselték a debreceni színeket és nagyon jó eredményt értek el, dobogó második fokára állhattak. A versenyzők az előírt gyakorlatokat magas szinten mutatták be, kilenc pont fölött értékelték a pontozó bírók a hat szeren bemutatott gyakorlatokat.
Az ifjú tornászok felkészítők Molnárfi Tamás, Gyéresi Dávid és Lakatos István voltak. 

 

HBN

Általános Iskolások

 

I. korcsoport egyéni bajnokság

 

1. helyezés: Nasaleán-Kiss Olivér, Debreceni Hunyadi János Általános Iskola
8. helyezés: Törő Valter, Ibolya Utcai Általános Iskola
14. helyezés: Lakatos Tamás, Debreceni Hatvani István Általános Iskola
16. helyezés: Pálfy Dávid, Árpád Vezér Általános Iskola

 

II. korcsoport csapat-egyéni bajnokság

 

4. helyezés: Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, Kossuth Utcai csapata
A csapat tagjai: Györfi Milán, Mándy Gergő Milán, Sík Soma Félix

 

Egyéni verseny

 

1. helyezés: Varga Kristóf Marcell, Szent József Általános Iskola Gimnázium Technikum és Kollégium
17. helyezés: Györfi Milán
19. helyezés: Sík Soma Félix
20. helyezés: Mándy Gergő Milán

 

III. korcsoport egyéni bajnokság, szabadon választott gyakorlatokkal
1. helyezés: Kovács Ármin, Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
2. helyezés: Farkas Máté, Thököly Imre Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola Hajdúszoboszló

 

Középiskolások

 

V-VI korcsoport csapatbajnokság

 

2. helyezés: Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum
A csapat tagjai: Tőkei Zsolt, Fülöp Erik, Dezső Norbert, Barbócz Bence Krisztián

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában