3–0

2022.04.09. 21:28

DVSC: visszavágott a Ferencváros a decemberi vereségért

A címvédő már az első játékrészben eldöntötte a három pont sorsát.

Forrás: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A DVSC az OTP Bank Liga 27. fordulójában a listavezető Ferencváros otthonába látogatott szombat este. Az előző körben mindkét fél döntetlent ért el, a debreceniek a Zalaegerszeg ellen játszottak 0–0-t, míg a zöld-fehérek a Puskás Akadémia otthonában végeztek 2–2-re. A fővárosiak a tabella első helyéről, a hajdúságiak pedig a kilencedik pozícióból várhatták a meccset. A cívisvárosiak kezdőcsapata egy helyen változott a múlt hetihez képest, Poór Patrik helyét Kusnyír Erik vette át. A címvédő összeállítása több poszton változott a felcsúti találkozóhoz képest, kikerült Besic, S. Mmaee, Loncar és Auzqui. Az ő helyüket Botka, Kovacsevics, Vécsei, valamint Marquinhos vették át.

 

A mérkőzést a hazaiak kezdték élénkebben, az ötödik percben a jobb szélről érkezett laposan egy beadás, amely a hosszú oldalon talált embert, Marquinhos lövését azonban Hrabina Alex kitolta a jobb alsó sarokból. A következő helyzetből viszont már betaláltak a fővárosiak. A kapu előteréből kapott egy passzt a bal szélen Civic, aki pontosan adta be a játékszert a középen üresen érkező Tokmac fejére, ő pedig védhetetlenül fejelt a bal alsó sarokba. A 11. minutumban jöhetett is volna a válasz, Dorian Babunszki verekedte át magát két védő között a tizenhatosnál, de annyira kibillent az egyensúlyából, hogy a kifutó Dibusz eszén nem tudott már túljárni.

Húsz perc játékot követően sem változott jelentősen a meccs képe, a Ferencváros kezdeményezett leginkább, míg a hajdúságiak a kontrákban bíztak.

Néhány perccel később a debreceniek végezhettek el bedobást a szögletzászló mellől, a labda Baráth Péterhez került, aki egyből ívelte középre, meglepő módon David Babunszki a hosszún üresen érkezett, viszont a kapu bal oldalába tartó próbálkozását hatalmas bravúrral hárította a zöld-fehérek hálóőre. A cívisvárosiak ezt követően feljebb tolták a védekezésüket, jobban letámadták a labdát felhozni igyekvő hazaiakat. Joan Carrillo nem volt nyugodt egy pillanatra sem a pálya mellett, folyamatosan adta taktikai utasításait játékosainak. Tíz perccel a szünet előtt egy labdaszerzést követően R. Mmaee ugratta ki Marquinhost, de hosszan tolta meg a labdát, illetve Hrabina is időben kimozdult a kapujából, így a tizenhatos vonalánál becsúszva fel tudott szabadítani. Alig egy minutum telt el, ezúttal R. Mmaee tört át a vendég védelmen, de kiszorított helyzetből Hrabinát nem tudta igazán megdolgoztatni. Folyamatosan jöttek az FTC-helyzetek futószalagon, ezúttal egy labdaszerzés után Tokmac ugratta ki Marquinhost, és mivel Charleston beragadt, nem volt les, a brazil támadó pedig 14 méterről kilőtte laposan a jobb alsót, amellyel megduplázta előnyét a címvédő. A szünet előtt még Da. Babunszkinak volt egy kisebb helyzete, a büntetőterületen belül érkezett felé egy labda, amelyet kapura is lőtt, de Dibusz magabiztosan ütötte ki.

Az első játékrészben már nem változott az eredmény, 2–0-s ferencvárosi vezetéssel mehettek negyedórás pihenőjükre a felek.

A második félidőre cserélt Joan Carrillo, Bévárdi Zsombor váltotta Bódi Ádámot. Az 53. percig nem túl nagy iramban zajlott a meccs, ekkor viszont egy bal oldali hazai szöglet után Kusnyír ért bele rosszul a beadásba, Hrabinának bravúrra volt szüksége, hogy kitolja a bal felső sarokba tartó labdát. Az első hazai változtatásra az 57. minutumig kellett várni, Kovacsevics hagyta el a játékteret, helyét S. Mmaee vette át. Bő egy perc telt el, Marquinhos egy labdaszerzést követően a bal szélről passzolt laposan középre, R. Mmaee viszont közelről csak a kapufát találta el. A vendégek mestere vélhetően továbbra sem volt elégedett, hiszen kettőt is cserélt, feljött Bényei Ágoston, illetve Ugrai Roland, a pályát elhagyta Dzsudzsák Balázs és Varga József. A 67. minutumban Csercseszov is változtatott, beállt Gavrics és Zachariassen, lement Marquinhos, valamint Vécsei.

A folytatásban a zöld-fehérek végleg eldöntötték a három pont sorsát, R. Mmaee kapott egy remek kiugratást, ő azonban nem az egyszerűbb megoldást választotta a kapussal szemben, át akarta emelni Hrabina felett, de erre számított a vendégek hálóőre. A kiütött labdára Zachariassen érkezett a második hullámban, neki pedig mindössze az üres kapuba kellett bólintania.

Az utolsó negyedórára ismét cserélt Csercseszov, lement Zubkov, valamint R. Mmaee, helyükre érkezett Somália és Boli. Joan Carrillo is kihasználta utolsó változtatási lehetőségeit, Do. Babunszki és Kusnyír hagyta el a játékteret, Rácz Balázs, illetve Baranyai Nimród váltották őket. A hajrában már nem változott az eredmény, így a Ferencváros visszavágott a Lokinak a decemberi 2–0-s vereségért, ezúttal a fővárosiak győztek 3–0-ra. Ezzel Csercseszov együttese kilenc egységre növelte előnyét a tabella élén, míg Dzsudzsák Balázsék visszacsúsztak a tizedik helyre, hat pont távolságra a kiesőzónától.

 

A DVSC a következő fordulóban a Gyirmótot látja vendégül jövő hét pénteken a Nagyerdei Stadionban.

 

Arany Balázs

 

A tények

 

OTP Bank Liga 27. forduló

 

Ferencváros–DVSC 3–0 (2–0)

 

Budapest, Groupama Aréna, 9137 néző. Vezették: Berke Balázs, Bornemissza Norbert, Márkus Tamás.

 

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacsevics (S. Mmaee, 57.), Civic –Zubkov (Somália, 76.), Vécsei (Zachariassen, 67.), Tokmac, Esiti, Marquinhos (Gavrics, 67.) – R. Mmaee (Boli, 76.). Vezetőedző: Sztaniszlav Csercseszov.

 

DVSC: Hrabina – Kusnyír (Baranyai, 80.), Pávkovics, Deslandes, Charleston – Dzsudzsák (Ugrai, 63.), Baráth, Varga (Bényei, 63.), Da. Babunszki, Bódi (Bévárdi, 46.) – Do. Babunszki (Rácz, 80.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

 

Gól: 1–0 Tokmac (8.), 2–0 Marquinhos (39.), 3–0 Zachariassen (73.).

 

Mesterszemmel

 

Sztanyiszlav Csercseszov: Nagyon fontos győzelmet arattunk, és még fontosabb, hogy ezt jó teljesítménnyel értük el. Az elmúlt mérkőzéseken nem sikerült teljes mértékben kiszolgálni a szurkolóinkat, ilyen szempontból nézve tudtunk revansot venni. Szeretnénk minél támadóbb futballt játszani, s mindezt telt ház előtt, a mai mérkőzés olyan volt, amellyel bevonzhatjuk a szurkolókat. De még ennél is többet szeretnék látni csapatszinten a fejlődésből, hiszen már szem előtt kell tartanunk a nemzetközi kupaszereplést is. Kilenc pont nagy előny, de van még hátra hat mérkőzés, amin összesen tizennyolc pont szerezhető, így arról még nem beszélhetünk, hogy a bajnoki cím a miénk lesz.

 

Joan Carrillo: Nem szeretem, de most el kell ismernem, hogy a Ferencváros jobban játszott nálunk. A hazaiak nagyon jól kezdték a mérkőzést, gyorsan sikerült gólt szerezniük, a tizenhatoson belül jobban használták ki a lehetőségeiket. Nekünk is voltak helyzeteink, ebből gólokat kellett volna szereznünk, akkor talán lett volna esélyünk a mai mérkőzésen. Beszéltem már a csapattal, elmondtam, hogy hamar el kell felejtenünk ezt a meccset, és a pénteki, Gyirmót elleni találkozóra kell készülnünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában