Labdarúgás

2022.04.15. 22:10

DVSC: duplázott a legjobb Baráth

Rendkívül fontos mérkőzést nyert meg a Loki péntek este 3–1 arányban a Gyirmót ellen.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A Debreceni VSC a Gyirmót FC Győrt fogadta az OTB Bank Liga 28. fordulójában péntek este a Nagyerdei Stadionban. A Loki hat ponttal állt aktuális ellenfele előtt a tabellán a találkozót megelőzően, tehát mind a két fél számára hatalmas téttel bírt az összecsapás. Joan Carrillo egyetlen helyen változtatott a Fradi elleni, múlt heti kezdőcsapatán, a kisebb sérüléssel bajlódó David Babunski helyett a fiatal tehetség, Bényei Ágoston került be a középpályára.

Mozgalmasan kezdődött a találkozó, a vendégek az első elfutásukból betaláltak Hasani révén, azonban lendült az asszisztens zászlaja, lesről indult a támadó. Ideje sem volt megnyugodnia közönségnek a nagy ijedelmet követően, amikor már Dzsudzsák szöglettel felérő szabadrúgást kanyarított a kapu elé, a röviden kifejelt labdát Baráth kapásból a bal alsó sarokba gurította, ezzel már a harmadik percben megszerezte a vezetést a DVSC. Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, egy bal oldalról érkező, középre gurított labdát Hasani lőtt gyönyörűen a jobb felső sarokba, így a 9. minutumban már 1–1 volt az állás. A félidő közepe tájékán egy gyirmóti szöglet okozott bajt a Loki kapuja előtt, de Hrabina egészen elképesztő bravúrral hárította a néhány méterről érkező fejest. A másik oldalon Dzsudzsák távoli lövését védte Rusák, a kipattanót viszont Bényei tálalta középre Baráthnak, aki tökéletesen érkezett és ballal a jobb alsóba lőtt, ismét vezetett a debreceni gárda. Egy korábbi védésnél Hrabina megsérült, ezért Kosicky jött a helyére a szünet előtt.

A fordulást követően nagy lendülettel játszottak a hazaiak, előbb Baráth ziccerét hárította Ruzsák, majd Dzsudzsák bombája súrolta a felső lécet. A második játékrészben sem volt szerencséje a Lokinak, Bódit is sérülés miatt kellett lehozni a pályáról. Az utolsó percekben minden erejét beleadta a Gyirmót, azonban a Loki szerzett újabb gólt, Kusnyír távoli próbálkozás pattant Dorian Babunski elé, aki nem is hibázott közelről. Nagyon fontos mérkőzést nyert meg ezzel 3–1-re a Loki, amely legközelebb Kisvárdára látogat majd jövő héten szombaton. 

Bakos Attila

OTP Bank Liga, 28. forduló

Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr 3–1 (2–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3621 néző. Vezették: Erdős József (Szert Balázs, Medovarszki János)

DVSC: Hrabina (Kosicky 38.) – Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Charleston (Ferenczi 11.) – Varga J. – Dzsudzsák, Bényei (Babunski 75.), Baráth, Bódi (Sós 75.), – Do. Babunski. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gyirmót: Rusák – Szegi, Csörgő, Ikics, Hajdú  – Vass Á. (Radics 60.)  – Klimovics (Ventura 60.), Nagy P. (Herjeczki 79.) – Hasani, Bezberodko (Simon 53.), Medgyes (Cvetanoski 60.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gól: 1–0 Baráth (3.), 1–1 Hasani (9.), 2–1 Baráth (25.), 3–1 Do. Babunski (86.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában