Futsal

2022.04.30. 20:45

Döntetlent játszott az MVFC Szombathelyen

A második játékrészben bővelkedett fordulatokban az összecsapás.

Tóth Attila (labdával) mesterhármast szerzett

Forrás: Napló-archív

Az MVFC Berettyóújfalu a Haladás otthonába látogatott a férfi futsal NB I. felsőházának nyolcadik fordulójában szombat este. A Mezei-Vill vereséggel hangolt az összecsapásra, múlt héten a DEAC-tól kaptak ki 3–2-re hazai környezetben. A szombathelyieknek jobban sikerült az előző kör, ők Újpesten nyertek 3–2-re.

A mérkőzést a hazaiak kezdték élénkebben, de az első percekben nem alakult ki nagyobb helyzet egyik fél előtt sem. Az ötödik minutumban aztán Dróth azt csinálta, amihez a leginkább ért: a Mezei-Vill kapujának háttal, egy remek ritmusváltással lefordult az emberéről, majd a rövidbe bombázott, Mezei Dávidnak esélye sem volt hárítania. A hetedik percben a két tízes mezszámú játékos hozta össze a hazaiak második találatát. Hajmási felfutott a bal szélen, majd laposan tette középre, ahol Szabó Péter ért bele rosszul, így már 2–0-ra vezetett a listavezető. A folytatásban a berettyóújfaluiak egyre veszélyesebben játszottak, többször védenie kellett a zöld-fehérek hálóőrének is. Egy perccel a szünet előtt kigyűlt a hazaiak hatodik faultja, ami azt jelentette, hogy büntetőt lőhetett az MVFC. A labda mögé Tóth Attila állt, aki ki is lőtte a bal alsó sarkot. Így az első játékrész végén 2–1-es hazai előnnyel mehettek pihenőre a felek.

A folytatásban ismét a hazaiak irányítottak, a 26. minutumban a kapufát is megzörgették. Azonban az ellentámadásból Kártik Zsombor alakított ki helyzetet, az első lövése még kipattant Gyimesiről, ám másodjára már nem hibázott az MVFC játékosa és a hálóba talált. Nem sok idő kellett a hazaiaknak, hogy ismét a maguk javára fordítsák a mérkőzést, Dróth az első góljához hasonlóan lefordult ellenfeléről, majd kilőtte a rövid alsót. A Mezei-Vill nem adta fel, egy minutummal később Tóth duplázta meg góljai számát, miután Kártik megpattanó lövése elé került. A berettyóújfaluiak hetese remek formában van, a 33. percben a bal szélen indult meg, majd befelé tolta a játékszert, és kilőtte a jobb felső sarkot, így megfordította a találkozó állását a piros mezes gárda. Bő három perccel a vége előtt Henrique egyenlített, miután a vendégek hátul pontatlanul adogattak, ő pedig lecsapott a labdára. Az összecsapás végeredménye 4–4 lett, így egy-egy ponttal gazdagodtak a felek.

Az MVFC a következő fordulóban a Veszprém gárdáját fogadja május 17-én a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. 

Arany Balázs  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában