Futsal

2022.04.29. 20:26

A Mezei-Vill közelebb kerülhet a döntőhöz

A berettyóújfaluiak a DEAC elleni vereség után javíthatnak.

Forrás: Napló-archív

A férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában az MVFC a Haladás otthonában lép pályára szombat este. A berettyóújfaluiak egy hete játszottak utoljára, akkor a Debreceni Egyetem csapatától szenvedtek 3–2-es vereséget hazai környezetben. Rábl Jánosék kétszer is vezettek azon az összecsapáson, de a cívisvárosiak az utolsó tíz percben fordítani tudtak, így begyűjtötték a bajnoki pontokat. A Mezei-Vill jelenleg a tabella második helyén áll, két egységgel megelőzve a nyolcpontos Veszprémet, és tizennéggyel lemaradva a listavezető Szombathelyiektől.

A Haladás legutóbb hétfőn lépett pályára, akkor az Újpest otthonában aratott 3–2-es győzelmet a zöld-fehér alakulat. Alasztics Marcellék remek formában vannak, hiszen január óta minden találkozójukon nyertek. Az év elején viszont pont a berettyóújfaluiak tudták megállítani a listavezetőt, Trencsényi Jánosék akkor 3–0-ra múlták fölül a szombathelyieket. Hozzá kell tenni, hogy a Haladás azon a meccsen elég tartalékos összeállításban szerepelt, mert éppen akkoriban söpört végig a csapaton a koronavírus-járvány.

Amennyiben a Mezei-Vill megveri a zöld-fehéreket, abban az esetben nagy lépést tehetnek a bajnok döntő felé, amelyet az első két helyezett vív egymással. Viszont, ha kikapnak és két nappal később a Veszprém legyőzi az Újpest gárdáját, akkor helyet cserél a két együttes a tabellán.

A Mezei-Vill csapata szombaton 18 óra 30 perctől lép pályára a Szombathely otthonában. 

AB

A Férfi Futsal NB I. felsőházának állása

1. Haladás 6 6 0 0 20–9 24
2. MVFC 5 2 0 3 16–16 10
3. Veszprém 5 2 0 3 21–18 8
4. DEAC 6 2 1 3 11–18 8

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában