Vízilabda

2022.03.25. 07:10

Tizenegy gólt dobott a Fradinak a DVSE, de ez sem volt elég a győzelemhez

Süveges Máté fiai nyolcgólos vereséget szenvedtek csütörtökön a fővárosban.

A mezőny legeredményesebb játékosa, Korbán Richárd meg sem állt féltucat gólig | Forrás: dvse.hu

Jó iramú, gólzáporos mérkőzésen meg sem álltak 30 gólig a felek az FTC Telekom – DVSE-Master Good bajnoki mérkőzésen. Habár a hazaiak győzelme egy percig nem forgott veszélyben, a debreceniek főképp a második félidőben megmutatták, hogy van bennük potenciál és a tabellán elfoglalt helyezésük ellenére nem felejtettek el vízilabdázni – írja a DVSE hivatalos honlapja.

 

A Ferencváros ellen Süveges Máté nem számíthatott az előző mérkőzésen szájsérülést szenvedő Smitula Gergőre, a bordatöréséből lábadozó Macsi Patrikra és Fülöp Bence sem volt ott a csapatban. Bekerült viszont Szergej Sasin, egy fiatal saját nevelésű játékos, a 17 éves Nagy Noel pedig élete első bajnokiját játszhatta a felnőttek között.

 

Hazai góllal indult a találkozó, majd Fekete Gergő növelte a Fradi előnyét nevelőegyesületével szemben. A debreceniek első találata Kis Ferenc nevéhez fűződik, a negyed vége előtt fél perccel pedig Vismeg Botond centerakcióból szerezte meg a DVSE második gólját (5-2).

 

A második nyolc percben egyetlen gólra futotta a debreceniek erejéből. A negyed közepén Vismeg Botond harcolt ki büntetőt, melyet Korbán Richárd értékesített. A házigazda ellenben háromszor is eredményes volt, így a félidőben 8-3 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után megérkezett a mérkőzésbe a DVSE, és egymás után szövögette a támadásokat.

Előbb Korbán Richárd váltotta gólra a saját maga által kiharcolt ötméterest, majd Rácz Máté növelte a debreceni gólok számát akcióból. Nem sokkal később Korbán Richárd szerezte meg saját maga harmadik, csapata hatodik gólját, a vendég találatok sorát pedig Macsi Martin zárta. Igaz, az FTC is lőtt ötöt, de ez így már sokkal jobban nézett ki (13-7).

 

Ferencvárosi hengerrel kezdődött a záró játékrész, és három perc alatt tízgólos előnyre tett szert a vendéglátó. Innen zárkózott vissza Korbán Richárd vezetésével a DVSE, aki három gólt lőtt az utolsó nyolc percben. Rajta kívül Török Béla is bevette a zöld-fehérek kapuját, így összességében 11 gólig jutott Süveges Máté csapata a bajnokaspiráns otthonában (19-11).

 

A csapatok szombaton ismételnek délután négy órától a Debreceni Sportuszodában.

 

A tények

 

E.ON férfi vízilabda ob I., 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés


FTC Telekom – DVSE-Master Good 19-11 (5-2, 3-1, 5-4, 6-4)


Gólszerzők: Fekete G. 4, Vigvári Vendel 4, Vámos 3, Damonte 3, Német 2, Varga V. 2, Klár, ill. Korbán 6, Török, Vismeg, Rácz M., Kis F., Macsi M.

 

Mesterszemmel

 

Süveges Máté (DVSE-Master Good): Nem játszottunk rossz találkozót összességében. Főleg az elején többet hibáztunk a kelleténél, elsősorban támadásban, de szerencsére sok olyan akciót alakítottunk ki, melyeket az elmúlt hetekben gyakoroltunk és szép gólokat is szereztünk ezekből. A hibákat szombatra ki kell javítanunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában