Országos versenyek

2022.02.02. 10:39

Jól céloztak íjászaink az „állatokra” és minden másra is

A Hajdú Íjász Klub öt versenyzője közül négyen is éremmel térhettek haza az országos bajnokságról.

Forrás: Facebook / Hajdú Íjász egyesület

Az elmúlt hétvégén Érden rendezték meg a Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságot és a 3D Teremíjász Országos Bajnokságot. A két megmérettetésen öt versenyzővel részt vett a Hajdú Íjász Klub, amelynek tagjai az érmek mellett és további tapasztalatokkal is gazdagodtak a 3D szakágban való versenyzés terén. 

 

A szombati történelmi ob-t 24 lőállással rendezték 8 db 3D-s, 8 VATA lőlapos és 8 technikai célra. A Hajdú Íjász Klubot Deák Mihály képviselte, aki 11. lett a történelmi senior férfi kategóriában. 

 

Csillogó érmek 

 

A vasárnapi 3D ob-n a lehetséges legtöbb, összesen 280 íjász tette próbára a tudását 9 kategóriában. A 28 célos versenyen 7 lőállásból kellett a 4-4 célt teljesíteni. A hajdúsági egyesület sportolói remekeltek, hiszen Varga Doren, Végh Bori Bíborka, Tóth Elek Bence aranyérmet szerzett, míg Nagy István Ferenc – aki felnőtt kategóriában versenyzett két korosztályt is felnevezve – a dobogó második fokára állhatott fel. Az ötödik íjász, Deák Márton aznapi teljesítménye a 15. helyre volt jó. 

 

MSZ 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában