Kerékpár

2022.01.19. 10:28

Megszületett a 2022-es évad első debreceni kerékpáros bajnoki aranya

A Cyclocross Országos Bajnokságot vasárnap rendezték meg a budapesti Városligetben.

Forrás: Kovács Béla-archív

A pálya meghatározó része volt a Királydomb, ahol eddig soha nem látott számú közönség is szurkolt a résztvevőknek. Kellemes napsütésben került sor a futamokra, a keleti országrésztől eltérően itt nem esett a hó, így ezúttal nem a hóval-latyakkal, inkább a technikai elemekkel kellett megküzdeni. A debreceni DKSI, illetve DSI sportolói 11 fővel vettek részt a versenyen. A DKSI berkein belül 2 éve elindított KIDS programnak köszönhetően számos fiatal ismerkedett meg a kerékpározással, az elért eredmények a felkészítő edzők, segítők és nem utolsósorban a fiatalok és szüleik áldozatos munkáját dicsérik - olvasható a DKSI közleményében. 

 

A 2022-es szezontól a debreceni utánpótlás korú bringások DSI Cycling Team csapatnév alatt versenyeznek, köszönhetően a VeloPark projekt megvalósítása kapcsán a Debreceni Sportiskolával létrejövő együttműködésnek. (A felnőttek továbbra is a DKSI Cycling Team csapatnév alatt fognak versenyezni).

 

A Cyclocross Bajnokság az év első versenyeként máris presztízsértékű eredményeket hozott. A 2022-es évadban várhatóan az eddiginél is kedvezőbb feltételek, és kiemelkedő szakmai háttér segíti majd a fiatalok felkészítését, így minden remény megvan arra, hogy motiváltan és eredményesen abszolválják az előttük álló szezont.

Az OB eredményei:

 

U13: Kovács Béla esélyeshez méltóan versenyezve győzött, ő lett 2022 CX Magyar Bajnoka. Gyetkó Péter 20., György Márton 22., Kozma Attila 23. helyen érkezett.

 

WU13: Klokocs Kata a 4. helyet szerezte meg.

 

U15: Gyetkó Dániel nyíltsisakos harcot folytatott a 3. helyért, melyről épp hogy lemaradva 4. lett, ugyanitt Soós Olivér 5., Vizi Gáspár 8. és Podgornik Milán 15. lett.

 

U17: Csáki Szabolcs sajnos technikai gondokkal küzdött, így a 12. helyet tudta megszerezni.

 

Master1: Porcsin Levente 6. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában