Kézilabda

2022.01.15. 20:08

Győzött a Loki az idei első bajnokiján

A debreceniek hiányzóik ellenére is sok helyzetet alakítottak ki.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata lejátszotta idei első bajnokiját a Siófok otthonában szombat este. A debreceniek a mérkőzést megelőzően a Magyar Kupában már pályára léptek ebben az évben, akkor az Eger együttesét verték 36–23-ra. A Balaton-partiak a Loki előtt, még az előző esztendőben az MTK-t győzték le 37–31-re. A két gárda játékosai tavaly tavasszal mérték össze erejüket, akkor a hajdúságiak bizonyultak jobbnak 31–27-es arányban. Az előjelek azonban nem a legjobbak voltak cívisvárosi szempontból, hiszen a héten megtizedelt kerettel gyakoroltak Szilágyi Zoltán tanítványai, mert több játékos is betegséggel bajlódott a klub honlapja szerint.

 

A találkozó első negyedórája után két góllal, 6–4-re vezettek a debreceniek, akik sokkal több lehetőséget dolgoztak ki, de azokkal nem sáfárkodtak jól. A 20. minutumban időt kért Szilágyi Zoltán, hiszen az ezt megelőző percekben együttese nem volt eredményes, így ekkor 9–6-ra már a siófokiak vezettek. Megtört a folytatásban a piros-fehérek gólcsendje, a 25. percben Tóvizi Petra szépített 9–7-re. A szünetre további egy-egy találat született, így 10–8-as állással mehettek pihenőre a felek.

 

A második játékrészre rendezte sorait a cívisvárosi alakulat, tizenkét percet követően már Hornyák Dóráék vezettek két góllal 14–12-re. A félidő huszadik minutumában továbbra is őrizte előnyét a DVSC 18–16-os arányban. A hajrára feljöttek a hazaiak egészen döntetlenig, 19–19-re, ekkor a debreceniek edzője időt kért az utolsó néhány perc előtt. A megbeszélés jót tett a Loki kézilabdázóinak, az összecsapás végére ismét két találatra nőtt a különbség, 23–21-re győzött a DVSC Schaeffler. A találkozó legeredményesebb játékosa Vámos Petra, illetve Fachinello Deonise voltak, egyaránt öt találatig jutottak.

A DVSC Schaeffler következő bajnoki mérkőzését jövő vasárnap játssza 18 órától a bennmaradásért küzdő Vasas ellen hazai környezetben.

Arany Balázs

 

A tények

 

Női kézilabda NB I. 11. forduló

 

Siófok KC–DVSC Schaeffler 21–23 (10–8)

 

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok. Vezették: Altmár Kristóf, Horváth Márton

 

Siófok: Herczeg – Kiss 2, Holta 1, Jezic 3, Janjusevic 1, Böhme 3, Lakatos 4. Cserék: Vojnovic – Juhász, Wald 2, Debreczeni 4, Sirián 1, Szarková, Lapos, Puhalák. Vezetőedző: Tor Odvar Moen

 

DVSC: Csapó – Hornyák 1, Bordás 1, Vámos 5, Arany 2, Szabó 1, Petrus 2. Cserék: Ann-Cathrin – Poczetnyik 4, Fachinello 5, Tóvizi 1, Csernyánszki, Panyi, Costa 1, Torda. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

 

Kiállítások: 3, illetve 5

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában