Amerikai futball

2022.01.04. 10:42

Bajnok akar lenni a DEAC új edzője

Ty Rogers célja, hogy a játékosok fejlődjenek, és ehhez minden segítséget megad.

Forrás: DEAC

Az edzői stábban fontos változás történt a DEAC amerikaifutball-csapata háza táján, hiszen Ty Rogers személyében új vezetőedzője és offensive koordinátora lett a Gladiátoroknak, aki várhatóan január 5-én már megérkezik a cívisvárosba. A Texasból származó szakembernek jelentős középiskolai edzői múltja van, de már Izraelben is volt szakvezető még 2009-ben.

Azonban most új kihívás elé néz Európában, hiszen a tavaly harmadik helyet megszerző DEAC-ot ültetné fel a Divízió I. trónjára.

Ty Rogers a klub honlapjának adott interjút, melyben elmondta, hogy számára ez egy olyan lehetőség, amire már régóta várt. – Korábban edzősködtem már Európában, segítettem egy csapat fejlődésében, és ez most ismét megadatott számomra. Szeretném, ha erős lenne a kötelék köztem és a keret összes tagja között, fontos, hogy mindenki megértse, én a játékunk szintjének fejlődéséért jövök. Ami jellemző lesz a következő időszakra, hogy erőt és gyorsaságot építünk, illetve a játékosok készségeit is fejlesztjük. Támadásban remélem, sokkal robbanékonyabbak leszünk, míg a védelemtől azt szeretném látni, hogy nem ad esélyt az ellenfélnek a haladásra. Nyilván idő kell ahhoz, hogy megtanuljuk ezeket – fogalmazott a vezetőedző.

Forrás:DEAC

 

Önbizalmat meríthetnek

 

A szakember elárulta, hogy sok felvételt megnézett már a csapatról, és ahogy említette, a gyorsaságot mindenképp fejleszteni kell. – Támadásban gyors playekkel tervezek, amihez a sebesség elengedhetetlen, így az ellenfelek nehezebben tudnak majd reagálni a mozgásunkra és a playeinkre. Sok lehetőség van a Gladiatorsban, amit szeretnék kihasználni, az erősségeinkre kell majd építenünk. Sok játékossal már meg is vannak a terveim, a védelemben fizikálisabbnak, keményebbnek kell lennünk, nyilván nem pankrátorként kell viselkednünk, de szeretném, ha az ellenfél megérezné, amikor megütjük őket, és megtapasztalnák, milyen igazából földre kerülni. Ha mindent jól csinálunk, akkor ebből önbizalmat meríthetünk, és ha meg tudjuk lovagolni ezeket a momentumokat, akkor az ellenfél már verve lesz – zárta gondolatait Ty Rogers. A debreceni amerikai futballisták számára március végén, április elején kezdődik a Divízió I.-es szezon, míg az erre való felkészülés január 9-én.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában