Szép emlék a táj

2021.12.03. 17:04

Spiller István legénykorában biciklivel hét óra alatt tette meg a 240 kilométeres távot

Spiller István | Fotó: Czinege Melinda

Fotó: Czinege Melinda

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Spiller Istvánnak, az MTI Sportszerkesztőségének szerkesztő-újságírójának erős kötődése van Hajdú-biharhoz, hiszen édesanyja, Bugán Irén Nádudvaron nőtt fel, így kiskorában ő is rengeteg időt – leginkább nyáron, illetve karácsonykor – töltött a településen.

Spiller István | Fotó: Czinege Melinda

Ám a korábbi anyagból kimaradt egy érdekesség: mivel fiatalkorában folyamatosan sportolt, így az erőnléte megőrzése, és az utazás szerény költségei miatt fiatalon nagyon sokszor biciklivel járt Budapestről meglátogatni a rokonságot. – A 31-es és 33-as úton, ami majdnem 240 kilométer, általában hét óra alatt tudtam le a távot. Mostanság már kocsival járok, és ha nem egyből Debrecenbe jövök, hanem a rokonokhoz Nádudvarra vagy Hajdúszoboszlóra, akkor Füzesabonynál mindig lemegyek az autópályáról, és a 33-ason megyek Hortobágynak, mert feleleveníti bennem ezeket a biciklis túrákat. Jó látni a Tisza-tavat, a Hortobágyot, a Keleti-főcsatornát, mert ezek mind-mind felhozzák a „klasszik” fiatalkoromat – mondta el a Naplónak Spiller István.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában