Példakép

2021.11.20. 13:23

Kitüntették a debreceni sportmisszionáriust

Hárman részesültek Monspart Sarolta-díjban, köztük a debreceni nyugdíjas testnevelő tanár, Kiss Erzsébet.

Budapest, 2021. november 17. Novák Katalin családokért felelõs tárca nélküli miniszter (j) átadja a Monspart Sarolta-díj az idõsekért kitüntetést Kiss Erzsébet nyugdíjas testnevelõ tanárnak a zugligeti Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2021. november 17-én. MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

Mint korábban megírtuk, a napokban tartották a fővárosban a Monspart Sarolta-díj az idősekért kitüntetés átadását. – A fiatalok és az idősek érdekei ugyanabba az irányba mutatnak, de van, amire már csak a fiatalok képesek, és van, amit még csak az idősek tudnak. E kettő összefogásával közös célok valósíthatók meg – hangoztatta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a rendezvényen. Novák Katalin Monspart Saroltára emlékezve azt mondta: az Idősek Tanácsának aktív tagja volt, és kitartóan küzdött a céljaiért, például azért, hogy legyen olyan televíziós műsor, amely az időseket szólítja meg. Továbbá megalapította az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatát.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (jobbról) és Kiss Erzsébet nyugdíjas testnevelő tanár a díjátadáson | Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A miniszter ismertette, hogy az először átadott díjat olyanok kapják, akik személyes életükkel Monspart Sarolta példáját követik, az idősekért dolgoznak, és nemcsak a közvetlen közelükben élőkért, hanem szélesebb körért is felelősséget vállalnak.

A díjat a debreceni Kiss Erzsébet nyugdíjas testnevelő tanár, kézilabda-szakedző sportmisszionáriusi munkájáért, személyes példamutatásáért, Lóki Tamásné példamutató életútjáért, a sport iránti elhivatottságáért, az idősek mozgásra ösztönzéséért, Korik Andor Pálné pedig az idősek gyaloglóklubjaiban végzett önkéntes tevékenységéért kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában