kosárlabda

2021.10.07. 11:30

Topics saját maga is vállalja a felelősséget

Volt, hogy ellépett a Szolnoki Olajbányász, végül azonban óriási csatára késztették őket az egyetemisták.

20210922 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - Hübner Nyíregyháza Blue Sharks NBI/A férfi kosárlabda mérkőzés. képen: Milenko Topics vezetőedző

Fotó: Napló-archív

Először kapott ki az idei szezon során a DEAC férfi kosárlabda gárdája. Szolnokon léptek pályára Milenko Topics tanítványai, és egy az utolsó másodpercig kiélezett csata során mindössze egy ponttal maradtak alul, 79–78-ra győzött az Olaj.

– A végjátékban buta faultokat ütöttünk, amikkel könnyű pontokat engedtünk az ellenfélnek, ide tartozik a technikai hibám is, ami nem fér bele egy ilyen szoros mérkőzésen, ezért teljes mértékben vállalom a felelősséget – mondta a találkozó után saját magát is hibáztatva a DEAC vezetőedzője. Milenko Topics azt is hozzátette, hogy érzése szerint rengeteg második esélyt engedélyeztek ellenfelüknek, és a kettő-kettőket sem védték kellő hatékonysággal. Majd ekképp folytatta az értékelést: – A mérkőzés közepén sok leindításból kaptunk kosarat, aminek köszönhetően meg tudott lépni a Szolnok. A szerb tréner végül azt mondta, annak viszont örül, hogy a legnehezebb pillanatokban, amikor az Olaj ellépett tőlük, akkor sem adták fel, és egy-két extra egyéni teljesítménnyel sikerült visszajönniük a mérkőzésbe, sőt hozzátette, hogy azért a jövőre nézve sok biztató jelet látott, bízik a sikeres folytatásban.

Szombaton újabb mérkőzés

A mester által is említett folytatásra nem kell sokat várni, hiszen szombaton 18 órától a Sopron KC csapatát látja vendégül a DEAC az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A dunántúliak legutóbb hosszabbításban verték meg (109–107) az Atomerőmű alakulatát, a DEAC pedig nyilván feledtetné a szolnoki fiaskót majd.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában