Éledezik a HTE

2021.10.02. 10:46

Megye I.: teljesen új csapatot kellett építeni Böszörményben

Kaszás János szerint a fiatalos lendület lehet a kulcs a szezonban.

Kaszás János optimistán várja a fordulót | Fotó: Monostorpályi SE Facebook-oldala

Rendkívül sikertelen szezont tudhat maga mögött a Hajdú-Bihar megyei I. osztályban szereplő Hajdúböszörmény csapata. Az együttes az előző idényben csaknem háromszáz gólt kapott, így adta magát, hogy sürgős változásra van szükség a következő évre. A gárda új edzőpárosa a Kaszás János–Gyarmati Zoltán-duó lett, előbbi az új célkitűzésekről és a csapat jelenlegi helyzetéről beszélt a Naplónak.

Új fejezet

A böszörményi együttes egy teljesen felfrissített kerettel vágott neki a mostani idénynek, ahol jelenleg a nyolcadik helyen áll.

Egy egészében új csapatot kellett építenünk, hiszen az előző idényben nulla pontot szerző együttes a megye 3-as osztályban indult el

– kezdte beszámolóját az újdonsült vezetőedző, aki elmondta, tapasztalataikra hagyatkozva a régi debreceni utánpótláscsapatokban szereplő játékosokat próbálták Hajdúböszörménybe csalogatni.

Határozott előrelépés

Kaszás János optimistán várja a fordulót | Fotó: Monostorpályi SE Facebook-oldala

A legutóbbi négy mérkőzésén háromszor is győzelmet ünnepelhetett a böszörményi alakulat. – Kicsit döcögősen indult az idény, ám azt gondolom, egyértelmű fejlődés érzékelhető. A srácok lelkesek, jól fogadják az instrukcióinkat és a legfontosabb, hogy éhesek a sikerre – taglalta Kaszás, hozzátette, a tapasztalat hiánya sokszor kiütközik, ám a heti három edzéssel és a folyamatos meccsterheléssel ez idővel kiküszöbölhető lesz.

A tavalyi nullapontos idényt már most túlteljesítették Kaszás János tanítványai, ám kíváncsiak voltunk, hogy mire számít a szezon végére. – Az egyértelmű bennmaradás a cél idén, jövőre pedig erre szeretnénk építeni. Amennyiben ezt túlteljesítjük az már csak pluszt adhat mindenki számára – zárta le az esélylatolgatást az új tréner, akit többek között a hétvégi Egyek elleni mérkőzésük várható pontos végeredményéről is kérdeztünk. Kaszás János egy 2–0-s hazai sikert tippelt, kíváncsian várjuk sikerül-e ismét bezsebelnie a három pontot a böszörményi csapatnak.

Vadicska Olivér

Kaszás János tippjei

Derecske–Vámospércs 1–1

Hajdúböszörmény–Egyek 2–0

DSC-SI–Berettyóújfalu 0–0

DASE–Püspökladány 2–0

Kaba–Sárrétudvari 2–0

Hajdúnánás–DEAC II. 0–1

Monostorpályi–Hajdúsámson 3–1

Nyíradony–Balmazújváros 0–3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában