Labdarúgás

2021.10.12. 07:59

Magyar válogatott: ki kellene jönni a mély gödörből

Dombi Tibor szerint sok alázatos munkára van szükség a jó útra való visszatéréshez.

Budapest 20211009 Labdarúgás Magyarország Albánia VB selejtező válogatott Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós bánat Gulácsi Péter

Fotó: Nemzeti Sport / Szabó Miklós

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtező csoportkörének 8. fordulójában papíron a sorozatbeli legnehezebb összecsapására készül a Wembley-ben az angolok ellen. A kedd este 20 óra 45 perckor kezdődő mérkőzést megelőzően szombaton a mieink a szeptemberi, elbasani fiaskó után, hazai pályán is vereséget szenvedtek Albániától, amivel gyakorlatilag elszálltak az esélyeik a pótselejtezőt érő második helyezés elérésére. Ez idő alatt Gareth ­Southgate együttese Andorrában aratott egy könnyed, 5–0-s győzelmet.

Dombi Tibor | Nemzeti Sport / Török Attila

A meccs előtt a DVSC asszisztens edzője, Dombi Tibor beszélt a Naplónak. A Loki legendás Bombázója 35 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, köztük az 1999-es Magyarország–Anglia 1–1-es barátságos találkozón is. – Már akkor is nagy sztárok alkották az ellenfelet, viszont valamiért a mostani Eb-ig nagyon sokáig nem tudtak bejutni egy nagy torna döntőjébe sem. Ettől függetlenül mindig is a legesélyesebbek között emlegették őket, a spanyolokkal, németekkel és olaszokkal egy lapon. Barátságos meccset játszottunk, de nagy öröm volt mindenkinek, hogy nem kaptunk ki egy ilyen neves gárdától. Természetesen nagyon jó futballisták alkották az együttest, ezt később egy manchesteri vagy liverpooli összecsapáson megtapasztalhattuk a Lokival, hogy jóval gyorsabb ritmusban játszanak, mint mi.

„Sajnos a legutóbbi magyar–angolon is láthattuk, hogy más dimenzióban vannak”

– mondta.

Nem szabad belenyugodni

A nemzeti tizenegyünk a kieséssel végződő, de euforikus élményekkel szolgáló nyári Eb óta nem találja a helyét. – Valahogy mindenkinek saját magában kell rendbe tennie a dolgokat.

„Ezek a fiúk már bebizonyították, hogy bárkivel szemben egyenrangú partnerek tudnak lenni.”

Hasonló felfogásban kellene ismét futballozni, illetve ahogy előtte a Nemzetek Ligájában is tették. Azt a fonalat kellene valahogy megint elkapni, mert akkor összejött minden, de nagyon sok meló is volt benne. Bármelyik együttessel előfordulhat, hogy hullámvölgybe kerül, sajnos most a mi válogatottunk van ilyen helyzetben, amit elég ­rossz megélni. Azonban nem szabad ebbe belenyugodni, valahogy változtatni kell, az biztos, hogy rengeteg alázatra van szükség – fogalmazott Dombi Tibor, aki már annak is örülne, ha a csapat partnere tudna lenni az angol válogatottnak. A mai napig közönségkedvenc debreceni futballista azon a véleményen van, hogy a szakmai stábnak nem szabad feladnia azt, amiben hisz, szerinte azt a játékot kell erőltetni, ami korábban a szép eredményeket hozta.

Az Anglia–Magyarország mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti majd.

Bakos Attila

Borítókép: Gulácsi Péteréknek fel kell emelniük a fejüket az angolok elleni mérkőzésre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában