kézilabda

2021.10.07. 12:27

Csapó Erika: egyszer-egyszer hullámvölgybe kerültünk

A győzelemhez Tóvizi három, Vámos és Planéta egy gólt tett hozzá.

20211006 Magyarország Portugália kézilabda Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

– Az első randevú mindig kicsit bénább, ügyetlenebb – fogalmazta meg véleményét a 34–24-es portugálok elleni magyar győzelem ellenére Golovin Vlagyimir, a honi női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Valami hasonlóról beszélt a Naplónak Csapó Erika, a Loki legendás játékosa is.

– Ugyan az Eb-selejtezős mérkőzésen az első perctől kezdve domináltunk, az újdonságokból fakadó izgalom miatt egyszer-egyszer hullámvölgybe kerültünk, a győzelmünk azonban érzésem szerint egy percig sem forgott veszélyben, még a 17–17-es állásnál sem – mondta a 129-szeres válogatott, aki hozzátette, azt sem szabad elfelejteni, ha még furcsán is hangzik, de nehezebb ellenfél ellen mindig könnyebb játszani.

– Nagyon örülök, hogy mind a négy debreceni kézilabdázó szerephez jutott. Azt éreztem sokszor, hogy védekezésben Bordás Réka, és Tóvizi Petra bizonytalan volt Tomori Zsuzsanna mellett, Vámos Petra és Planéta Szimonetta viszont hasznosan, jól védekezett – mondta Csapó Erika. Végül a sok rutinnal felvértezett szakértőnk szót ejtett a debreceniekről a támadó játékukkal kapcsolatban is:

Amit hozniuk kellett a csajoknak, azt hozták is: gólokat lőttek, gólpasszt adtak, heteseket harcoltak ki.

A csoport másik meccsén: Spanyolország–Szlovákia 33–28.

Folytatás a mieinknek vasárnap Szlovákiában.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában