dvsc

2021.09.10. 13:37

Huszti Szabolcs: van tartozásunk a Gyirmót felé

A Gyirmót az előző idényben kétszer is legyőzte a Lokit, Korhut Mihályék most visszavágnának.

Huszti Szabolcs | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A Debreceni VSC az előző idény másik NB II.-es feljutóját, a Gyirmót FC Győrt fogadja pénteken este 20 órától a Nagyerdei Stadionban. Az OTP Bank Liga 6. fordulójának a nyitómeccsén a Loki célja a szezon első hazai győzelmének a megszerzése lesz.

A találkozó előtt Huszti Szabolcs, a DVSC edzője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak az elmúlt két hétben végzett munkáról. – Legfőképpen a védekezéssel kellett foglalkoznunk, azt mindenki látja, hogy rengeteg gólt kapunk, úgyhogy van min javítani. Az edzéseken egész héten erőltettük a párharcokat, az agresszivitást, hiszen azt tudjuk átmenteni a meccsre, amit gyakorlunk. Ahogy már említettem, a védekezésen javítani kell, de nemcsak a védőkről vagy a középpályásokról, hanem az egész csapatról beszélek – fogalmazott.

Huszti Szabolcs | Fotó: Napló-archív

Van mit törlesztenie a vas­utasoknak, hiszen tavaly a másodosztályban mind a két találkozót a kisalföldi alakulat nyerte úgy, hogy még gólt sem kapott a Lokitól. – Van tartozásunk a Gyirmót felé, bár akkor még nem mi voltunk a kispadon, de oda-vissza kikapott a csapat. Itthon nem is lehet kérdés, hogy meg kell nyernünk az összecsapást – mondta Huszti Szabolcs.

Korhut Mihály, a DVSC huszonkétszeres válogatott labdarúgója úgy véli, hogy nem fizikailag, inkább mentálisan kellett helyrerázni a csapatot. – Nem mondom, hogy rossz szériában voltunk, mert annyi mérkőzést még nem játszottunk le, de az első forduló óta nem sikerült győzni. Pénteken itthon játszunk majd, idén eddig még csak egy döntetlen és egy vereség jött össze a Nagy­erdei Stadionban, nagyon szeretnénk ezen változtatni és lezárni ezt a sorozatot, hogy itthon nem tudunk nyerni. Az edzések jók, kemények és pörgősek voltak, tehát olyanok, amilyennek lenniük kell. Úgy érzem, hogy sikerült is fejben rendbe tenni a társaságot. Megbeszéltük a Zalaegerszeg elleni meccset is, ahol az első félidőt tulajdonképpen átaludtuk, ezt ezúttal szeretnénk elkerülni, és az elsőtől az utolsó percig koncentrálni – mondta a debreceni védő.

Korhut Mihály (balra), Ugrai Roland (jobbra) és a csapat keményen készültek a válogatottszünetben Dombi Tiborék felügyelete alatt | Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC–Gyirmót FC Győr találkozó péntek este 20 órától lesz a Nagyerdei Stadionban, azok, akik esetleg nem tudnak kilátogatni a helyszínre, az M4 Sport csatornán tudják nézni az összecsapást.

BA

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/ezuttal-mindenkeppen-gyozni-kell-a-gyirmot-ellen-5629106/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában