Szülői értekezlet

2021.09.08. 18:55

Hétfőn végre elindul az Úszó Nemzet Program

Ingyenes úszóprogram indul gyermekeknek, melyhez Debrecen is „csatlakozik”.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője örömhírt jelentett be, egy történelmi program indul el ugyanis az úszásban. – Tesztjelleggel elkezdődik egy úszásoktatási program Debrecenben is – mondta el az ügyvezető.

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is megtisztelte jelenlétével a szülői értekezletet, és elmondta, hogy jövő héten fog elindulni az említett négyéves program, az Úszó Nemzet Program. – A koncepcióját már régebben elkezdtük kidolgozni, nagy munkát tudhatunk a hátunk mögött, melynek a lényegi része el is indul most már – fogalmazott a szakvezető.

Állami költségen tanuljon meg minden gyermek úszni!

– hirdette már jó ideje a kormány, most pedig meg is valósítja. Óvodás és általános iskolás gyermekek vehetnek majd részt az ingyenes programban a cívisvárosban. Kiderült továbbá, hogy különlegesen képzett, magas tudással rendelkező oktatók fogják tanítani a gyermekeket. (Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy kik jelentkezhetnek a programba.) – Szeretnénk elkerülni a tragédiákat, mely a gyermekekhez és a nyílt vízhez kapcsolódik. Nem mellesleg az úszásnak számos egészségügyi előnye is van – fejezte be gondolatait Wladár Sándor.

– Fő szempontunk, hogy minél több egészséges ember, gyermek legyen Debrecenben is, ehhez pedig csak pluszt ad, ha még esetleg sikeres sportolókat is ki tudunk nevelni. Közösen gondolkodva ismét nagy dolgokat érhetünk el – mondta Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában