Szép volt!

2021.09.09. 14:47

Három éremmel tértek haza a hajdú-bihari sportolók a cselgáncs ob-ről

Haja János csak intésekkel kapott ki a világ egyik legjobb dzsúdósától.

Fotó: Haja János-archív

A győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg a 22. Hungarian Masters Open nyílt magyar judo bajnokságot múlt hétvégén, mely a koronavírus-járvány miatt hosszú idő után az első veterán verseny volt Európában.

Haja János és Julian Rusu | Fotó: Haja János-archív

A megmérettetésre tíz ország – Magyarország, Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Csehország, Horvátország, Nagy-Britannia, Románia, Szlovákia és Ukrajna – 144 cselgáncsozója nevezett, közülük három hajdú-bihari klubban sportoló dzsúdóssal. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes Haja János az M5 kategória 100 kg-os súlycsoportjában indult, ahol a döntőben a világ- és Európa-bajnok Julian Rusuval csapott össze. A két klasszis végigküzdötte az időt, melynek lejártával az intések miatt Rusut hozták ki győztesnek, így a Létavértes SC ’97 versenyzőjének az ezüstérem jutott.

Haja János és Nagy Attila | Fotó: Haja János-archív

– Remek erőfelmérő volt a Hungarian Master Open, hosszú volt a kihagyásom, ahhoz képest jónak értékelem a teljesítményemet – elevenítette fel a Hajdú-Bihari Naplónak Haja János. – A világ egyik legjobb dzsúdósától intésekkel kaptam ki, aki általában 20-25 másodperc alatt szokta nyerni a meccseit. Rusu is fogható, velem nem bírt, ha majd visszaállok a rendes kerékvágásba, és fokozatosan felépítjük a technikát, az erőnlétet akkor ez még jobb teljesítményt fog eredményezni a nemzetközi versenyeken is. Két hét alatt 12 kilót fogyasztottam, ahhoz képest jó erőben voltam, de máskor sokkal hamarabb kell elkezdnem a fogyasztást, hogy hozzam a súlyomat normálisan. A felkészülésemet nagyban segítette a Laczi István és Nagy Attila, amit ezúttal is köszönök nekik. Jövőre mindenképp szeretnék részt venni az Európa-bajnokságon, és ha sikerül anyagilag megoldani, akkor a világbajnokságon is – nyilatkozta az 53 esztendős Haja János.

A győri versenyen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolát két dzsúdós, Pósán Edina és Barabás Lajos képviselte. Mindketten remekeltek, Pósán Edina aranyérmes lett, míg Barabás Lajos az M5 kategória 81 kg-os súlycsoportjában ezüstérmet szerzett. A korábbi világbajnoki ötödik helyezett Barabás edzői Raus Tamás, Nagy István, Balogh Csaba voltak.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában