E-sport

2021.09.30. 13:24

FIFA 22: ott van a magyar csapat is

A magyar válogatott és a Ferencváros is bekerült a legújabb játékba.

Fotó: DVSC Esport-archív

Tizenkét éve volt utoljára magyar csapat a legelterjedtebb focis videójátékban. Akkor az MTK és az Újpest volt az a két együttes, amelynek rajongói a virtuális pályán irányíthatták kedvenceiket. Hosszú idő elteltével ismét helyet kapott egy magyar klub a Fradi „személyében”.

Akár Rossi is lehetsz!

A 2019–2020-as idény óta minden szezonban nemzetközi csoportkörbe jutó zöld-fehérek teljesítményére minden jel szerint az EA Sports is felfigyelt. A fővárosi csapat mellett szeretett válogatottunk is kivívta szereplési jogát a kanadai cégnél, és minden licencet megkapva bekerült a legújabb verzióba, így idén minden magyar gamer magára öltheti a meggypiros szerelést is akár a konzolok előtt.

Ha már FIFA, fontos kiemelni a DVSC szerepét is ebben a játéksorozatban, hiszen a Loki adja az ország legsikeresebb csapatát a hazai e-sportnak. Erről Lovász Tamást, az egyesület szakági vezetőjét kérdezte a Napló. – Magyarországon több klub is próbálta megvetni a lábát az e-sport világában, köztük sokan preferálva a virtuális labdarúgást. Ezen a vonalon indult el a debreceni labdarúgóklub is, és 2017 novemberében megalakította a DVSC Esportot – mondta el a vezető, aki hozzátette, az egyesület majd négy év elteltével Magyarország legsikeresebb és legeredményesebb csapatává nőtte ki magát mind egyéni, mind csapatszinten. Arról is érdeklődtünk Tamásnál, hogy milyen eredményekkel büszkélkedhet a csapat, amelynek elnöke az egykori Loki-játékos, a felnőttcsapat jelenlegi sportigazgatója, Tő­zsér Dániel. – Együttesünk volt az első csapat, amely játékost adott a magyar válogatottba, a FIFA klubvilágranglistáján egyletünk birtokolja a legelőkelőbb helyet (225.), és mellettünk szól az is, hogy az egyéni játékosainkból ketten is a világranglista legjobb háromszáz e-sportolója közé tartoznak – zárta örömhírrel a beszélgetést Lovász Tamás, aki végül a célokról azt mondta, hogy a folyamatos fejlődés van az előtérben.

Vadicska Olivér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában