salakmotor

2021.08.17. 14:47

Ismét világsztárok hasítanak majd a debreceni oválon

Fék és félelem biztos nem lesz – vaspapucsosok közti küzdelem annál inkább.

Fotó: Kiss Annamarie

Augusztus 20-án – a szokásokhoz híven – immáron 46. alkalommal rendezik meg a Debrecen Nagydíjat a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, kedden megtartották a rendezvény sajtótájékoztatóját. – Gyerekkorom óta szeretem a salakmotort, mindig is rajongtam Adorján Zoltánért – kezdte el gondolatait visszaemlékezve Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

– Az egyik legkomolyabb múlttal rendelkező sportesemény az országban. Tavaly több mint négyezer néző volt kint élőben, ez volt az egyik leglátogatottabb sportrendezvény Debrecenben. Ezen felbuzdulva is fejlesztettük az elmúlt időszakban a stadiont, melynek következtében a versenyzők számára biztonságosabb, a nézők számára pedig szebb lett – fogalmazott az alpolgármester.

Fotó: Kiss Annamarie

Külső segítségek a jó színvonalhoz

Barcsa Lajos végül kiemelte, hogy idén is egy jó színvonalú versenyben bíznak, melyhez Debrecen úgy járul hozzá, hogy a dobogósoknak egy millió forintot ad, valamint egy porcelán serleget a győztesnek.

Barcsa Lajos | Fotó: Kiss Annamarie

Baráth Norbert, a SpeedWolf ügyvezetője arról beszélt, hogy nem egyszerű a helyzetük, a versenyzők között ugyanis még mindig érezteti magát a koronavírus. – Próbáltunk minél nevesebb versenyzőket meghívni: többek között jönnek Ausztráliából, Amerikából, Lengyelországból és Dániából is. Világsztárok (Peter Kildemand – Dánia), feltörekvő tehetségek (Luke Becker – USA) is itt lesznek a magyar kedvencek mellett (Kovács Roland, Magosi Norbert, Fazekas Denis) – mondta el az ügyvezető.

Szabó Péter, a Schaeffler ügyvezetője szerint hagyományokat ápolni kell, ez a verseny pedig egy nagyon jó példa erre. – A munkavállalóink körében az egyik legnépszerűbb sport ez, a régióban pedig rengetegen ki vannak éhezve a technikai sportokra – fogalmazott a cégvezető.

Adorján Zoltán, tizenkétszeres Debrecen Nagydíj győztes elmondta, hogy régen is nagy dicsőségnek számított megnyerni ezt a megmérettetést, szerinte soha nem volt egyszerű győzni ezen a versenyen, most is nagy küzdelmet vár.

Barcsa Lajos, Adorján Zoltán | Fotó: Kiss Annamarie

Az online jegyértékesítés már zajlik, pénteken 12 órakor nyitnak a pénztárak, 13 órakor kapunyitás, 15 órakor pedig elkezdődnek a küzdelmek.

Palánki István

Nívós rajtlista

A SpeedWolf Debrecen Speedway Team kedd délután Facebook-oldalán tette közzé a verseny folyamatosan frissülő startlistáját. A posztban ezek a nevek olvashatók:

Magosi Norbert

Kovács Roland

Fazekas Dennis

Peter Kildemand (dán)

Matias Nielsen (dán)

Luke Becker (amerikai)

Brayden McGuinness (ausztrál)

Norbert Kosciuch (lengyel)

Dawid Lampart (lengyel)

Jevgenijs Kostigovs (lett)

Matic Ivacic (szlovén)

Nick Skorja (szlovén)

Petr Chlupac (cseh)

Jan Macek (cseh)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában