A ragyogása mindig vele marad

2021.08.13. 13:07

Csapó Erikát számtalan felejthetetlen emlék fűzi Jeddi Manyihoz

A Hajdú-bihari Naplónak a 129-szeres válogatott emlékezett meg egykori csapattársáról és barátnőjéről.

Fotó: dvsckezilabda.hu

Ahogy arról mi is hírt adtunk, rövid, súlyos betegség után péntek hajnalban meghalt a DVSC kétszeres EHF Kupa-győztes, ötszörös Magyar Kupa-győztes átlövője, Jeddi Mária. A Loki szurkolók egykori nagy kedvence tizenkét idény alatt 356 alkalommal lépett pályára a DVSC szerelésben, ezalatt 1492 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Augusztus 19-én lett volna 56 éves.

A kiváló jobbátlövővel rengeteg sikert élt meg együtt Csapó Erika, a Loki korábbi klasszis átlövője.

Csapó Erika | Fotó: Napló-archív

– Immár a hatodik csapattársamnak kell majd a temetésére mennem, mind nagyon megviselt, de ez az eddigi legnehezebb – sóhajtott Csapó Erika. – Felfoghatatlan a halála, nem tudom, hogy az elkövetkező évek, évtizedek hogyan fognak nélküle telni. „Bocs” – ahogy mi hívtuk – mindig ragyogott, a legnehezebb pillanatokban is optimista maradt. A kapcsolatunkról mindent elmond, hogy a körülöttünk lévő emberek kivétel nélkül helyettünk is rivalizáltak: állandóan nézték, hogy Jeddi Manyi vagy Csapesz dobott-e a több gólt. Mi ezeken mindig akkorákat nevettünk az öltözőben, mert soha nem vetélkedtünk, sőt vigasztaltuk egymást, ha egyikünknek rosszabbul ment. Edzésen párban voltunk mindig, a külföldi meccseken, edzőtáborokban szobatársak voltunk.

Rengeteget mókáztunk, például reggelente kelés után elénekeltük Charlie örök érvényű sorát egymásnak: „Az aki szép, reggel is szép.”

A nagy kupameccsek után teljesen mindegy nyertünk, vagy veszítettünk, nem tudtunk aludni, csak ott feküdtünk egymás mellett az ágyban elemezgetve a mérkőzéseket, majd nyilván hullafáradtan vánszorogtunk ki a reptérre vagy a buszhoz. Sokszor poénkodott azon, hogy anatómiai csodák vagyunk, így majd ha abbahagytuk beállítanak kettőnket egy múzeum sarkába, és mutogatni fognak minket, hogy így néz ki egy élsportoló a pályafutása után.

Manyi a maga egyszerűségével egy rendkívül intelligens nő volt, nagyon hamar tanult, annyira kreatív volt, mindig voltak tervei, vágyai.

Ment, sose állt meg, de most megállította a betegsége. A ragyogása mindig itt lesz velem – emlékezett Csapó Erika.

MSZ

Jeddi Máriát a DVSC Kézilabda Kft. és a DVSC Egyesület saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában