Sport

2021.07.19. 09:12

Balatononbogláron remekeltek a debreceni frizbisek

A Debreceni Frizbi Sportegyesület csapatai strand ultimate frizbiversenyen vettek részt a hétvégén.

Forrás: DFSE

A férfiak ezüstéremmel térhettek haza, a női és koed mezőnyben pedig negyedik helyet szerzett az egyesület. A Debreceni Frizbi Sportegyesület közleménye szerint a hazai frizbis berkekben immár hagyománnyá vált a nyár közepére időzített balatonboglári strand frizbiverseny. Az egyébként füvön játszott ultimate frizbit itt homokos talajon rendezik a sportolók és a strandoló közönség nagy örömére.

– Minden évben nagy örömmel térünk vissza erre a tornára – mondta Nagy Dóra, a Debreceni Frizbi Sportegyesület női csapatának kapitánya. – A füvön vagy teremben rendezett versenyek mellett igazi különlegességnek számít ez a homokfutam.

„A játékosaink még a nyaralási időszakban sem hagynák ki, valószínűleg azért, mert olyan ez, mint egy rövidebb nyaralás: napsütés, Balaton és frizbizés a parton.”

Az egyesület csapatai ezúttal is szép eredményt értek el. Férfi mezőnyben második, a női és koed kategóriában negyedik helyig jutottak a debreceniek.

Fotó: DFSE

Nagy Dóra beszélt az előkészületekről, valamint az elért eredményeket is értékelte. – A járvány miatt hosszú ideig szüneteltek a frizbiversenyek és az edzéseink is. A nyitást követően a csapat-újraépítés volt az elsődleges feladatunk: összerázódni, megtalálni a közös célokat és azonos motivációs szintre hozni a csapat tagjait. Ez a verseny épp ezt a célt szolgálta.

„Az elért eredményekkel teljesen elégedettek lehetünk mindhárom kategóriában.”

A helyezéseknél azonban sokkal fontosabb, hogy a szokatlan talaj, a közös strandolás, a balatoni élmények még jobban összekovácsolták a csapatot.

Az egyesület számára sűrűnek ígérkezik a nyár második fele. Most veszi kezdetét a juniorok egyhetes táboroztatása, majd július 24-én disc golf versenyt szervez a klub disc golf szakosztálya, augusztusban pedig a Tócóskerti Disc Golf Park ünnepélyes átadása (augusztus 14.) és a Disc Golf Országos Bajnokság (augusztus 27-29., Vekeri-tó) lebonyolítása következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában