izgalmas programok

2021.06.21. 14:20

Sporttábor a nyíracsádi óvodában, exatlon és mini Eb is volt

Hatalmas sikere volt az első sport témára épülő táborhétnek a nyíracsádi Akácliget Óvodában.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Június közepétől négy héten át szerveznek tábori programokat az érdeklődő gyerekeknek a település óvodájában. – A tábor programjában csak azok a gyerekek vesznek részt, akiknek a szülei igényelték azt. A többi óvodás számára a nevelési év befejeztével gyermekfelügyeletet és természetesen játéklehetőséget, mozgásfejlesztő programot is biztosítunk. A táborozók tízórai és ebéd között vesznek részt a tematikus programokon – tudtuk meg Pósán Ferencné óvodavezetőtől.

Sport minden mennyiségben

Az első táborhéten a sporté volt a főszerep. A programok összeállításáért Bálega Nikolett óvodapedagógus volt a felelős, aki természetesen igyekezett olyan feladatokat kitalálni és megszervezni, ami a hagyományos óvodai keretek között, 100-120 gyermekkel kevésbé megvalósítható. Ezen kívül gondolt a gyermekek mozgás- és játékigényére, új iránti fogékonyságára, és természetesen nem maradhattak ki az aktualitások sem. A napokat bemelegítéssel kezdték a gyerekek, majd a jól bevált sorversenyeken ügyeskedtek, nagyon élvezték az oviexatlon névre keresztelt mozgásfejlesztő ügyességi játékokkal fűszerezett délelőttöt is. Pusztabusszal kirándultak a Gúthi-erdőben, ahol Hostitióczki Ákos segítségével megismerkedtek az erdő növény és állatvilágával is.

A sporthetet a foci-Eb jegyében zárták a település sportpályáján, ahova Bényei Balázs, a DVSC hátvédje látogatott el Nyíracsádra, és töltött a gyerekek nagy örömére egy focis délelőttöt az apróságokkal. Bemelegítés után labdás sorjátékkal ügyeskedtek, majd a labdavezetést, a passzolgatást is kipróbálták. Nagyon élvezték az ovisok, amikor kapura rúghattak „Balázs bácsinak”, és a minimeccset is, ahol természetesen mindenki a lokistával szeretett volna egy csapatban játszani. A sporthét zárásaként az emléklapokat is Bényei Balázs és Niki óvónéni osztotta ki a gyerekeknek.

A táborozók szívesen fotózkodtak Bálega Nikolett szervező óvónénivel és Bényei Balázzsal | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában