futsal

2021.06.01. 09:25

Mezei-Vill: győzelem kellene az egyenlítéshez

Kártik Zsomborék Szombathelyen javíthatják ki a hazai botlást a Haladás ellen.

Kártik Zsombor (pirosban) góljával vezetett az MVFC | Fotó: Kovács Péter

Fotó: KOVACS PETER

A férfi Futsal NB I. bajnoki döntőjének első mérkőzésén a Mezei-Vill FC 3–1-es félidei vezetést követően, végül 6–3-as vereséget szenvedett a Haladástól, szombat este Berettyóújfaluban. A hazaiak második, vezetést jelentő gólját Kártik Zsombor szerezte. Ő értékelt a lefújás után a Hajdú-bihari Naplónak.

Kártik Zsombor (pirosban) góljával vezetett az MVFC | Fotó: Kovács Péter

– Az első félidő szerintem parádés volt, a másodikra is úgy jöttünk ki, hogyha ugyanolyan küzdéssel végig tudjuk játszani azt a húsz percet is, akkor semmi gondunk nem lehet. Aztán a második szombathelyi gólnál valahogy összerogyott a csapat. Nem értem, miért van az, ha kapunk egy gólt akkor szétesünk. Fel kellett volna állni és csinálni mindent ugyanúgy tovább, ahogy addig, de ehelyett kiegyenlítettek, onnantól kezdve kapkodó lett a játékunk és megnehezítettük a saját dolgunkat. Ráadásul akkor már 5 szabálytalanságnál tartottunk, úgyhogy nagyon óvatosan kellett védekezni – mondta a fiatal center.

A Haladás az egalizálást követően elkapta a fonalat, az újfalui gárda viszont nem találta a helyét a pályán. Kártik Zsombor viszont kihangsúlyozta, hogy még nem dőlt el semmi, van még lehetőségük a javításra. – Meg kell próbálnunk az ellen tenni valamit, hogy összezavarodunk egy bekapott góltól. Előfordul, hogy az ellenfél betalál, de folytatni kell ugyanazt tovább, amit addig csináltunk. Muszáj átlépnünk ezt a határt. De ez még az első meccs volt, fel kell emelnünk a fejünket, mert mindenképpen meg kell nyernünk a bajnokságot – jelentette ki a berettyóújfalui futsalos.

A Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu három győzelemig tartó NB I.-es bajnoki döntőben jelenleg a szombathelyi gárda vezet 1–0-ra. A kedden 18 óra 30 perckor kezdődő második találkozót az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában