német–magyar

2021.06.24. 17:44

„Az mindent elmond, hogy mi bánkódtunk a 2–2-es végeredmény miatt”

Bücs Zsolt szerint a magyar válogatottból maga a csapat volt a legkiemelendőbb az Eb-n.

20210620 MN Budapest EURO 2020 Magyarorszag Franciaország Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Fotó: Magyar Nemzet-archív

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzésén kétszer is vezetve 2–2-es döntetlent ért el Németország ellen szerda este. A Münchenben szerzett egy pont bármennyire is bravúros, azt jelenti, hogy a fiaink számára véget ért az Európa-bajnokság.

A találkozót és az Eb-szereplést állandó szakértőnk, Bücs Zsolt, a DVSC egykori válogatott labdarúgója értékelte a Hajdú-bihari Naplónak. – Beszéltünk róla a meccs előtt, hogyha mi rúgjuk az első gólt, akkor pokoli nehéz lesz feltörni a Willi Orbán vezette magyar védelmet, és ez be is igazolódott. Az egyenlítés után az első akcióból ismét vezetést szereztünk, az megint plusz lendületet adott a fiúknak. Papíron nyilván ők voltak az erősebbek, de szerintem az mindent elmond, hogy mi bánkódtunk a 2–2-es végeredmény miatt. Az Eb előtt ha valaki azt mondja, hogy a csoportkör végére lesz két pontunk, és szerzünk három gólt, akkor azt elégedetten aláírtuk volna – mondta az NB III.-as Dabas frissen kinevezett vezetőedzője.

Fárasztó volt a nagy meleg

A nemzeti gárdának nyolc nap leforgása alatt a Nationalelf elleni volt a harmadik mérkőzése, ráadásul olyan riválisokat követően, mint Portugália és Franciaország. – Általában még az esti meccseken is nagyon meleg van, de a franciák elleni, délután három órai találkozó nagyon sokat kivett a játékosokból, Pogbáékon is érződött, hogy nem voltak topállapotban. Ráadásul a magyar fiúknak azután még utazniuk is kellett Münchenbe, de mindezek ellenére is szenzációsan futballoztak a német válogatott ellen – vélekedett a szakember.

Bücs Zsolt szerint a Havertzéktől látott, sokszor tanácstalannak tűnő támadójáték egyértelműen a mieink szervezettségét dicséri. – A portugál meccs utolsó pár percén kívül nagyon fegyelmezetten védekezett a magyar válogatott, utólag már azt lehet mondani, hogy talán azon múlott a továbbjutásunk. A németeknek szerda este láthatóan nem ízlett, hogy agresszívan odaléptünk, hiába próbálták egy az egyben megverni a védőinket, mert mindig besegített valaki – mondta.

Nem volt „bunkerfoci”

Az egykori debreceni tréner úgy látja, hogy jó úton indult el a nemzeti együttes.

„Világbajnok és Európa-bajnok csapatok ellen játszottunk, felvettük velük a versenyt úgy, hogy nem »bunkerfocit« bemutatva, hanem bátran, játszva. Ez nekem nagyon-nagyon tetszett”

– mondta Bücs Zsolt, majd hozzátette, hogy a magyar válogatott Eb-szereplését tekintve, összességében a csapat maga volt a legpozitívabb meglepetés a tornán.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/keseredes-veget-ert-a-remeny-ejszakaja-debrecenben-5397581/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában