úszás

2021.05.10. 14:23

Remekeltek a debreceni sportolók, többen a világversenyeken is indulhatnak

Kilencvenkét éremmel, hat új országos és számos egyéni csúccsal zárta a Debreceni Búvárklub az idei év utolsó kvalifikációs versenyét.

Fotó: Facebook / Debreceni Búvárklub

A hétvégén Kecskeméten megrendezett Tavaszi Bajnoksággal zárult az idei uszonyosúszó világbajnoki kvalifikációs időszak, mely után a Debreceni Búvárklub az egyesület történetének legnagyobb létszámú csapatát delegálhatja mind a junior, mind a felnőtt csúcseseményre

- közölte a klub.

Nagy lendületben a fiatalok

A június közepén az olaszországi Lignanóban megrendezendő junior világbajnokságra 6 debreceni fiatal, Béres Attila, Lipők Larion, Mészáros Ákos, Pázmányi Sándor, Linzenbold Zsófia és Suba Sára kvalifikálta magát, mellyel minden idők legnépesebb debreceni junior delegációját képviselik.

Linzenbold Zsófia, Pázmányi Sándor, Mészáros Ákos, Suba Sára, Lipők Larion, Béres Attila és Szabó Anita | Fotó: Debreceni Búvárklub

Suba Sára és Pázmányi Sándor nem csupán korosztályos országos csúcsot is döntöttek, de időeredményeikkel meghívót kaptak a felnőtt világbajnokságra utazó magyar válogatottba is, egyedüli juniorokként a honi mezőnyben.

A felnőttek több fronton is érdekeltek

Kiválóan úszott a korábban junior világ-, és Európa-bajnoki címeket szerző Szabó Anita is, aki a 400 méteres felszíni úszásban nemcsak vb-szintidőt, de felnőtt országos rekordot is repesztett, emellett 800 méteren is a legjobbak közé került az aktuális világranglistán.

Senánszky Petra és Holoda Péter ezúttal vízbe ugrás nélkül is nyugodtak lehettek, hiszen korábbi bombaerős időeredményeikkel megtartották helyeiket a világbajnoki csapatban, jelenleg pedig gőzerővel készülnek a jövő heti úszó Európa-bajnokságra.

Összességében a Debreceni Búvárklub versenyzői 32 arany-, 34 ezüst- és 26 bronzéremmel magasan az éremtáblázat élén végeztek, a 6 junior és 5 felnőtt világbajnoki indulóval pedig az utazó magyar válogatott gerincét alkothatják a nyári világversenyeken, ahol a válogatottak csapatvezetője mindkét esetben edzőjük, Kókai Dávid lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában