A dobogó a tét

2021.05.15. 13:51

Jó előjelekkel utazhatnak Szegedre a kosarasaink

Indul a csata a bronz­éremért és a nemzetközi kupáért.

DEAC-Szolnoki Olaj Ffi. kosárlabda NBI. Play OFF

Fotó: Napló-archív

A DEAC férfi kosarasai szombaton 18 órától megkezdik az utolsó nagy menetelésüket ebben a bajnoki szezonban. A három nyert összecsapásig tartó elődöntőben 3–1-re maradtak alul a Szolnokkal szemben a cívisvárosi kosárlabdázók, de a bronzéremért nagy eséllyel szállnak harcba.

Az újdonság erejével?

Polyák Lászlóéknak Szegeden kezdődik a két győztes meccsig tartó bronzcsata a Szedeák ellen. – Ebben a szezonban már háromszor sikerült legyőznünk őket, de a rájátszásbeli mérkőzések mindig újat, mindig mást hoznak. Teljesen új dolgok várnak ránk valószínűleg – mondta a DEAC csapatkapitánya. Polyák László arra is kitért, hogy lelket kellett önteniük magukba az elődöntős vereség miatt, de tudják, hogy menniük kell előre, s most már a harmadik hely és a nemzetközi szereplés kivívása a céljuk.

A számok

A DEAC egyszer idegenben 92–90-re győzte le a Tisza-partiakat, egy alkalommal az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, akkor 93–84 lett a végeredmény az egyetemisták javára, a két említett mérkőzés az NB I.-ben zajlott le, valamint a Magyar Kupa negyeddöntőjében, Budapesten 87–80-ra győzedelmeskedtek Kovács Adrián tanítványai. Az edző még a hétfői Olajbányász elleni találkozó után elmondta, hogy egyértelmű céljuk a bronzérem megszerzése, szeretnék kivívni a nemzetközi kupában való elindulás jogát. Információink szerint a hétfőn sérülést szenvedő Carlton Guyton sebesülése bár nem súlyos, a hétvégi mérkőzésen még biztosan nem lép pályára.

Palánki István

Borítókép: Polyák (középen) szerint kapnak újat a Szegedtől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában