Búslakodni nincs idő

2021.05.08. 17:40

A debreceniek egy félidőn át tartották a lépést

Remekül kezdett a Loki, de aztán a második félidőben hengerelt a Győr.

Gyõr 20191112 Nõi Kézilabda NB1 bajnoki mérkõzés Gyõr DVSC Stine Bredal Oftedal Foto: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Forrás: Dömötör Csaba/NS-archív

Fotó: Dömötör Csaba

Talán az idény legnehezebb idegenbeli túrája várt a DVSC Schaeffler gárdájára szombat délután, hiszen a többszörös Bajnok Ligája-győztes Győr várt a piros-fehérekre. Bár nézők előtt játszották a mérkőzést, a közel ezer szurkoló szinte elveszett a győri csarnokban, így hiába kezdtek nagy iramban a csapatok, hangulatában inkább edzőmérkőzésre hasonított az összecsapás. Mondhatni villámrajtot vett a Loki: már 4–1-re is vezetett Kudor Kitti alakulata. Aztán elég volt három kihagyás, és máris elolvadt az előny, hogy aztán ismét a cívisvárosiak legyenek fórban.

Leginkább a belső pozíciókból volt eredményes a Debrecen, a szélsőknek támadásban eleinte kevesebb szerep jutott.

Szép lassan felébredt a világsztárokból álló hazai gárda, és bár támadásban egyenrangú partnere volt a Győrnek a Loki, a védekezésre ez már nem volt elmondható, egyre többször csúsztak le a debreceni védők a zöld-fehérekről. Először a 16. percben vezettek a kisalföldiek (9–8), majd szép lassan elkezdték növelni a különbséget. Kudor Kitti időt kért, és nem csak a mezőnyben, hanem a kapuban is változtatott, Csapó Kyrát Ann-Cathrin Giegerich váltotta. Ez a húzás bejött, mert bár támadásban is elkezdett akadozni a gépezet, a német válogatott kapus több jó védéssel tartotta meccsben a DVSC-t.

A feljavuló hazai védekezéssel meggyűlt a hajdúsági gárda baja, egyre többször kellett passzívnál ellőnie Kovács Annáéknak a labdát, így jól jött a szünet a vendégeknek. (19–13.)

Sajnos a térfélcsere nem hozta meg a fordulatot, a Győr robogott, a Loki döcögött, a 35. percben pedig tíz volt közte, (25–15) Vantara-Kelemen Évék igyekeztek lefékezni a kisalföldieket, az akarattal semmi gond nem volt, de az edzőváltáson átesett – a menesztett Danyi Gábor helyett a Görbicz Anita, Kun Attila, Holanek Zoltán trió irányított – hazaiak egyre jobban belemelegedtek, így kinyílt az olló. Bár a végére jelentős lett a különbség (41–23), ezen búslakodni nincs idő, hiszen szerdán fontos találkozó vár a Lokira Fehérváron.

MSZ

Női kézilabda NB I., 22. forduló

GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC-SCHAEFFLER 41–23 (19–13)

Győr, 917 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.

Győr: Silje Solberg – Lukács V. 3, V. Kristiansen 6 (2), S. Oftedal 2, BRATTSET 9, E. AMORIM 6, FODOR CS. 6. Csere: GLAUSER (kapus), Anne M. Hansen 4, Nze Minko, Faluvégi D. 4, Csekő 1. Megbízott edző: Görbicz Anita

DVSC: Csapó Kyra – Arany R., Kovács Anna 3 (2), Vámos P. 2, Tóvizi 3, Hornyák D. 4 (1), Vantara-Kelemen 1. Csere: Giegerich (kapus), Bordás 3, Deszpotovics 1, Petrus 3, Csernyánszki 1, Bánfai K., Vámosi Panna 1, Karsten 1, Poczetnyik. Edző: Kudor Kitti

Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 8. p.: 4–4. 16. p.: 9–8. 22. p.: 15–11. 35. p.: 25–15. 44. p.: 30–18. 51. p.: 35–20

Kiállítások. 2, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3

Mesterszemmel

Görbicz Anita: – Az előző napi edzésünkből kiindulva, még egy–négynél sem voltam ideges, mert tudtam, hogy a lányok fel tudják majd venni a tempót. Miután a védekezésünk rendeződött lerohanásokból is gyors gólokat tudtunk szerezni, de van még hová fejlődnünk.

Kudor Kitti: – Az első húsz percben méltó ellenfelei voltunk a Győrnek. Gyors támadásokat vezettünk, védekezésben meg tudtuk állítani a hazaiak akcióit. A szünet után már kevésbé volt fegyelmezett a csapat játéka. A hátralévő meccseinken az első harminc perc játékára kell építenünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában