Debreceni rangadó

2021.05.21. 09:48

A DASE kiütötte a DEAC-ot a háziderbin

A két labdarúgóegyüttes tagjai a pályán kívül jó kapcsolatot ápolnak.

Forrás: Égerházi Péter

A felnőttek szerdán lejátszott derbijét követően az ifiknél is győzelmi szándékkal lépett pályára május 20-án a DASE a DEAC ellen, amire jó esélye mutatkozott, ősszel ugyanis tíz gólt hintettek az agrárosok az egyetemistáknak. Nem csupán a játékosok, de a vezetőedzők is jól ismerték egymást, Kozma László ugyanis édesapja, Lajos ellen vezette csatába a DASE dobogóért harcoló fiataljait – olvasható a deac.hu-n.

Élénk mezőnyjátékkal indult a házi derbi, az agrárosok többet birtokolták a labdát, ám a DEAC jól állta a sarat, s szervezetten védekezett. Bagdi Róberték elsősorban átlövésekkel próbálkoztak, de Hernek Tamás jól védett, egészen a 27. percig, amikor Légrádi Máté kipattanó lövését Sándor Krisztián továbbította a hálóba. Légrádi öt perccel később szögletből maga is beköszönt, ezzel megduplázva a DASE előnyét, és közvetlenül a szünet előtt újabb gólt szerzett Kozma László alakulata, Sándor Krisztián másodszor volt eredményes.

Háromgólos hátrányból is igyekezett visszakapaszkodni a DEAC, amelynek erejéből kósza ellentámadásokra futotta, az ezüstéremért harcoló agrárosok azonban a támadások mellett a védekezésre is figyeltek, így nem jött össze a szépítés. A túloldalon ugyanakkor folytatódott a gólgyártás, Sándor Krisztián előbb Légrádi tanári indítását váltotta gólra, majd higgadtan használt ki egy ziccert, a kettő között pedig Szabolcsi Borsa László is betalált. Hatgólos sikerével a DASE továbbra is versenyben van az érmes pozíciókért.

Megyei I. osztály ifjúsági, 29. forduló

DASE–DEAC 6–0 (3–0)

DASE: Nagy Zs. – Pindicska, Bíró (Haraszin, a szünetben), Fekete, Sándor K., Tóth B. (Pathó, a szünetben), Légrádi, Bagdi (Gurbai, a szünetben), Bojti, Csukodi, Csikós (Szabolcsi, a szünetben)

Edző: Kozma László

DEAC: Hernek (Mezei, a szünetben) – Némedi, Kerekes, Daku, Török, Szimku, Nagy I., Lakatos, Szabó D., Kádas, Magyar (Czerődi, 68.)

Edző: Kozma Lajos

Gólszerzők: Sándor K. (27., 45., 68., 79.), Légrádi (32.), Szabolcsi (77.)

Kozma László: Érdekes mérkőzés volt, főleg annak fényében, hogy édesapám csapata ellen kellett pályára lépnünk. Nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a találkozónak, mert egy családot alkotunk, de 90 percre félretettük a barátságot, s férfias küzdelmet láthattunk. A gólarányunkon sikerült javítanunk, s győzelmünkkel felléptünk a harmadik helyre, ám az utolsó forduló még tartogathat meglepetéseket. Apukámnak, Kozma Lajosnak ajánlanám a mai sikerünket, mert nagyon sokat segített az edzővé válás rögös útján.

Kozma Lajos: Sportszerű játékot kértünk a srácoktól, amit betartottak, ebből a mérkőzésből pedig mindkét csapat sokat profitált. Nem vagyunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel, de megtettük, ami tőlünk telhető, bátran játszottunk, s foggal-körömmel küzdöttünk. A sok sérülés megnehezítette a dolgunkat, de a pályára lépőkkel elégedett lehetek. Büszke vagyok a fiamra, kiváló csapatot formált, a sikereit látva pedig lassan már nekem kell majd tanulni tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában