kosárlabda

2021.04.28. 20:30

Thriller a parketten, de elődöntőben a DEAC! – fotókkal

Ki-ki meccset játszott egy mással az egyetemista gárda és az Alba Fehérvár egymás ellen, hiszen a három győzelemig tartó párharc 2–2-re állt, tehát szerda este mindenképp dűlőre kellett vinni, hogy melyik csapat lép tovább az elődöntőbe.

Fotó: Kiss Annamarie

Tóth Ádám duplájával indult a találkozó, melyet az elején több technikai hiba is tarkított. A hazaiak kispadján Kovács Adrián vezetőedző végig együtt élt a játékkal, biztatta, dicsérte együttesét, de amikor kellett, korholt is. A kezdeti bizonytalanságon a hazaiak léptek túl gyorsabban és 22–14-re be is húzták az első negyedet.

Debreceni szempontból nehezen indult a második játékrész, de aztán ismét felpörgött a hajdúsági gépezet és Gluyton látványos zsákolása után 11 (28–19) volt közte, időt is kért az Alba. Ami segített is a vendégeken, hiszen pillanatok alatt egalizáltak, de végül egy pontot megőriztek fórjukból az egyetemisták (33–32).

Szünet után is folytatódott a csapkodó játék, először vette át a vezetést a Fehérvár, majd folyamatosan ragadták magukhoz az előnyt a felek. Nagy volt a feszültség a pályán, melyre rátett egy lapáttal a játékvezetők néhány ítélete. A hajrá ezúttal is a DEAC-nak jött ki jobban (59–54).

A záró negyedben Vojvoda két triplája után a fehérváriaknál volt az előny, a hazai kispad időkéréssel próbálta meg felrázni Polyák Lászlóékat.

Egy kosáron billegett a mérkőzés és a továbbjutás, volt esélye az egyenlítéshez az Albának, de nem tudtak élni vele, így a DEAC lépett az elődöntőbe, ahol a Szolnok lesz az ellenfele (88–85).

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda NB I. negyeddöntő, 5. mérkőzés

DEAC–ALBA FEHÉRVÁR 88–85 (22–14, 11–18, 26–22, 29–31)

Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi T., Benczur T., Kapitány G.

DEAC: Moody 8, Polyák -, DRENOVAC 21/9, Hines 13/3, Tóth Á. 6. Csere: MOORE 23/12, Molnár M. 9, Guyton 5, Somogyi 3/3. Edző: Kovács Adrián

Alba Fehérvár: VOJVODA 25/9, Hearst 6, Lukács N. 8, DAVIS 22/3, Csorvási 5. Csere: Gillon 9/3, Markovic 4, Omenaka 3, Balsay 3/3. Edző: Forray Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában