gyászhír

2021.04.25. 18:14

Elhunyt Ivett, akiért a DEAC jégkorongcsapata is összefogott

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 19 éves korában elhunyt Szilágyi Ivett.

Fotó: deac.hu

A biharkeresztesi lánynál három évvel ezelőtt diagnosztizálták a rák egy agresszív formáját, a Ewing-szarkómát. Ezt követően több műtéten és kemoterápián átesett. Amikor kiderült, hogy a betegség nagy anyagi terhet ró a családra, Ivettért összefogás indult, amelyhez elsők között csatlakozott a DEAC jégkorongcsapata. A játékosok az egyedi rózsaszín mezeiket – amelyeket 2019 októberében, a mellrák elleni küzdelem kampányaként viseltek – licitre bocsátották, és az ebből befolyt egymillió forintot a fiatal lány gyógykezelésére szánták – írja a DEAC honlapja.

Ahogy arról a Cívishír beszámol, Ivett április 15-én kórházba került, mert a tüdején lévő daganatok miatt alig kapott levegőt. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekintenzív osztályára szállították, ahol lélegeztetőgépre került, majd mesterséges kómában tartották. A fiatal lány az utolsó pillanatig küzdött, ám szervezete péntek reggel feladta a küzdelmet.

A DEAC minden tagja őszinte részvétét fejezi ki, és osztozik a család mély gyászában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában