labdarúgás

2021.04.11. 19:13

A kiesés szele lengedezik a DEAC körül

Bosszantó, hogy megint dominálni tudott a DEAC, mégis egy góllal kikapott – csakúgy, mint a Vasas ellen.

Fotó: illusztráció / DEAC

A Csákvár–DEAC NB II.-es labdarúgómérkőzés előtt az jutott eszembe így a költészet napján (vasárnap), hogy valahol Sándor Tamás, a debreceniek vezetőedzője is egy költő: hat, alkot, s azt csak remélni mertem, hogy gyarapít (legalábbis a pontszámokat). Már az előző két találkozó alapján is azt gondolom, hogy a betegségek sűrű mezejében is tud hatni a játékosaira, hiszen forró vérrel lépnek pályára hétről-hétre a cívisvárosiak, az alkotásban is elöl halad, hiszen, főleg akaraterőben olyat alkotott az utóbbi időben, ami említésre méltó, a pontgyarapítás még várat magára.

A találkozó elején Spitzmüller nevének hiánya volt a legszembetűnőbb a két összeállításban, illetve az, hogy a Debreceni Egyetem alakulatának továbbra is elég rövid a kispadja – szűk a merítési lehetőség, a rotáció.

Korán eldöntötte a Csákvár

A mérkőzés a 12. perctől vált igazán élessé – addig inkább a mezőnyjáték dominált –, ekkor gólt lőtt a hazai gárda: Ganbayar szerzett labdát a felezővonalnál Orosz Marcelltől, majd a labdát mellel – szintén Orosz mellett – tette maga elé Madarász, aki meg sem állt a kapuig, illetve a tizenhatosig, onnan ugyanis jobbal Zöldesi mellett a bal alsóba gurított (1–0). A gól után elkezdte uralni az összecsapást a hajdú-bihari csapat, de ez az első félidő végén sem mutatkozott meg az eredményben. Negyvenöt percnyi játék után is maradt az egygólos csákvári előny.

A második félidő hasonlóképpen az elsőhöz, hazai fölénnyel indult, de hol a debreceni védők, hol Zöldesi volt résen. A forgatókönyv pedig úgy alakult a továbbiakban is, ahogy már az első játékrészben is, a DEAC feljavult játékban, s egyre többet veszélyeztetett az Aqvital kapuja előtt, de találatokban ez nem mutatkozott meg, ráadásul egy felesleges szabálytalanság miatt (az ellenfél kispadján történt) a 75. percben a játékvezető kiállította Kundrákot.

Hiába játszott helyenként jól a DEAC, sokszor volt mezőnyfölényben is, ez eléggé meddő volt, s a korán bekapott gól a vesztét jelentette Sándor Tamás csapatának. A debreceniek helyzete egyre nehezebb, ugyanis a mérkőzések száma fogyóban, a hátrány viszont nem akar csökkenni, 17 pont, s maximum 18 szerezhető a hátralévő 6 fordulóban.

Palánki István

A tények

Labdarúgó NB II., 32. forduló

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DEBRECENI EAC 1–0 (1–0)

Csákvár, zárt kapuk mögött, V.: Gaál (Kulman, Ország)

Csákvár: Marekek – Major, Albert (László, 69.), Tányéros, Kocsis – Mészáros (Nándori, 61.), Posztobányi – Baracskai (Daru, 61.), Madarász, Mim – Ganbayar (Vörös, 80.). Vezetőedző: Visinka Ede

DEAC: Zöldesi – Bényei, Zachán, Papp, Orosz, Kundrák – Kiss (Kertész, 80), Nagy, Sárosi, Székely (Sidibe, a szünetben) – Rezes (Nikitscher, 61.). Vezetőedző: Sándor Tamás

Gól: 1–0 Madarász (12.)

Sárga lap: Mim, Tányéros, illetve Orosz, Rezes, Papp, Kundrák, Kertész

Kiállítva: Kundrák (75.)

MESTERSZEMMEL

Visinka Ede: Az első félidőben kerestük a saját ritmusunkat, belementünk a DEAC sok ütközésre alapuló játékába, s ez nem fekszik nekünk. A szünet után már jobban játszottunk, de nem sikerült bebiztosítani megérdemelt győzelmünket, így egészen a lefújásig izgulnunk kellett.

Sándor Tamás: Végig jól futballoztunk, irányítottuk a játékot, s amit elterveztünk, azt többé-kevésbé meg is valósítottuk. Egy valamivel, valakivel nem számoltunk.

Ami tetszett

Határozottság

A DEAC futballistái ezúttal is minden szituációban határozottak voltak, kár, hogy ezt az eredmény nem tükrözi.

Ami nem tetszett

Helyzetkihasználás

Végi tudta vinni ezúttal több ízben a DEAC a támadásait, a befejezésekbe azonban ezúttal is mindig hiba csúszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában