szép volt!

2021.03.22. 15:58

DEAC: nagy csatában nyertek a női röplabdások

A Debreceni Egyetem együttese parádés hajrájának köszönhetően húzta be a rangadót.

Fotó: deac.hu

A DEAC női röpisei a Szolnok elleni meccsel zárták a hetet. Az ütközetre nyugodtan használható a rangadó jelzőt, mivel az első labdamenet előtt a Tisza-partiak az első, míg a Debrecen a második helyen állt a tabellán, emlékeztet a deac.hu.

A mérkőzés előtt Mayer Flóra azt mondta, hogy a DEAC-nak a nagyobb ütőerejét kell kamatoztatnia. Ez az első két játszmában össze is jött, hiszen bő 40 perc alatt 2:0-s vezetésre tettek szert. A folytatásban aztán olyan fordulat következett, aminek nem igazán örültek, hiszen az ellenfél megtáltosodott, ennek hála pedig egyenlített, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás. Az idegek csatáját jobban bírták az egyetemisták, így ugyan óriási küzdelemben, de győzelemmel zárták a szolnoki túrát. A 3:2-es sikernek köszönhetően átvették a vezetést az alsóházban. Kuszkó Zsolt tanítványai vasárnap 12.30-tól a KISTEXT otthonában fognak vendégeskedni.

„Próbáltuk a magassági fölényünket érvényesíteni, de a nyitásfogadásunk sajnos végig bizonytalan volt, valamint a Szolnok jól védekezett. Az első szettet magabiztosan hoztuk, majd sok hiba csúszott a játékunkba, főleg a blokkokban, valamint támadásban is gyakran egy hajszállal ugyan, de pályán kívülre ütöttük a labdát. Az ötödik játszmában már 5:1-re vezetett az ellenfelünk, ám ezt követően mentálisan magunkra találtunk. A végjátékban nyújtott teljesítményt kellene megismételnünk a folytatásban, hiszen ezzel úgy érzem, megállíthatatlanok vagyunk. Gratulálok a lányoknak, mivel a miskolci mélypont után most igazi csapatként léptek pályára, emellett az edzéseken is maximálisan odateszik magukat” – nyilatkozta a klubhonlapnak Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Női röplabda NB II., Kelet alsóház, 5. forduló

Szolnoki SPC-DEAC 2:3 (18:25, 23:25, 25:17, 25:19, 11:15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában