Röplabda

2021.03.19. 15:51

DEAC: itt a lehetőség a javításra

Bagics Balázs amondó, a Debreceni Egyetem együttese túltette magát a szerdai kisikláson.

Fotó: deac.hu

A DEAC férfi röplabdázói leverték az első akadályt az Extraliga kvalifikáló körében, hiszen szerdán a KISTEXT ellen 3:0-s vereségbe futottak bele a DESOK-ban. A feszített menetrendnek köszönhetően vasárnap már Dágon lépnek pályára Fodor Antal tanítványai. Az NB I.-ből érkező vetélytárs sem tudta jól elkapni a rajtot, ugyanis a dunaújvárosiak otthonában 3:0-ra maradt alul – emlékeztetett honlapján a debreceni klub.

– A bajnokságnak ebben a fázisában már egyik mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek, hiszen minden csapat szeretne az Extraligában szerepelni a következő idényben – szögezte le Bagics Balázs. – Úgy vélem, a dágiak elsősorban csapatként erősek, emellett az utolsó pillanatig küzdenek, ez a harcmodor pedig kellemetlen lehet az ellenfeleknek. Szerintem fizikális szempontból mi jobban állunk, ami feltétlenül előnyt jelenthet. Bízom benne, hogy stabil lesz a játékunk hétvégén, és komolyabb hullámvölgyek ezúttal nem nehezítik a dolgunkat. Meggyőződésem, hogy egy győzelem nagy löketet adna nekünk – fogalmazott a rutinos röplabdázó, akinek abból a szempontból pikáns lesz a találkozó, hogy pályafutása elején a Komárom-Esztergom megyei községben pallérozódott.

Fotó: deac.hu

Az egykoron a magyar válogatottban is bizonyító Bagics az előző fordulóban liberóként jutott szóhoz. Karrierje során már sok dolgot átélt, de ez a szerepkör még neki is kissé idegennek bizonyult.

– Eddig nem sokszor fordult elő velem, hogy ezen a poszton vetettek be, ettől függetlenül mindig a maximumot akarom nyújtani, és ez jellemzett szerdán is. Hogy mi volt a probléma a KISTEXT ellen? Sajnos elég tompán röplabdáztunk, de a mérkőzés után megbeszéltük, hogy min kell változtatnunk. Nem szabad a vereség miatt keseregni, inkább az új feladatokra kell összpontosítani. Nincs veszve semmi, és szerintem idejében érkezett még ez a pofon – zárta mondandóját Bagics Balázs, aki Dágon már minden bizonnyal négyes ütőként fog szerepelni.

Extraliga kvalifikáló kör 2. forduló

Dág KSE-DEAC

2021. 03. 21. (vasárnap) 16:00, Oszuka Miklós Sportcsarnok – zárt kapuk mögött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában