az utolsó meccs jön

2021.02.15. 10:06

Mindkét megyei futsalcsapat győzelemmel zárná az alapszakaszt

A lényegi kérdések már eldőltek, viszont fontos a siker megyénk első osztályú futsalosainak.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: VAS ÁDÁM #44 NAGY IMRE #7

Fotó: Napló-archív

A férfi futsal NB I. alapszakasz utolsó fordulójának minden találkozóját hétfőn este játsszák le a csapatok. A hajdú-bihari gárdák közül a Mezei-Vill a Veszprémet fogadja a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, míg a DEAC Kecskemétre látogat.

Az újfalui futsalosok a Haladástól elszenvedett vereségüket követően már biztosan a második helyen végeznek, és a vendégek sem mozdulhatnak el a tabella harmadik pozíciójából. Ettől függetlenül Nagy Imre, az MVFC válogatott játékosa szerint fontos, hogy megnyerjék a találkozót.

– Nem így terveztük az év elejét, az elmúlt idényekben rendre megnyertük az alapszakaszt, most sajnos nem így alakult. Hétfőn nehéz összecsapásra számítok, hiába nyertünk korábban Veszprémben 5–2-re, de egyáltalán nem volt könnyű az sem. Talán tét nélkülinek mondható ez az utolsó forduló, viszont mindenképpen győzni akarunk, hogy a ránk váró lisszaboni út előtt kicsit örömtelibb legyen a hangulata a társaságnak – mondta a Naplónak az MVFC játékosa, aki az együttessel szombaton a portugál SL Benfica ellen játszik a Bajnokok Ligájában.

A DEAC-nál és a Kecskemétnél is már biztos a felsőház, viszont a hétfői bajnoki arról dönt, hogy melyikőjük szerzi meg az alapszakasz negyedik helyét. Az egyetemistáknak döntetlen is elég, a hazaiaknak viszont győzniük kellene. Lapunk Tóth Attilát kérdezte a találkozó előtt.

– Személy szerint a Fradit vártam volna a felsőházba, viszont némi meglepetésre a Kecskemét jutott be. Mindenféleképpen meg akarjuk szerezni a negyedik helyezést, mert az a pluszpont, amit magunkkal viszünk még nagyon értékes lehet a későbbiekben. A hazaiak pályájának borítása kicsit szokatlan a miénkhez képest, úgyhogy nehéz dolgunk lesz, ebben biztos vagyok. Viszont ezúttal is szeretnénk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfelünkre, ahogy ezt minden meccsen tenni szoktuk – fogalmazott a DEAC futsalosa.

BA

Borítókép: Nagy Imre (pirosban) nyerne a lisszaboni út előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában