kézilabda

2021.02.15. 16:08

„Jelenleg a padról beszállók nem tudnak annyit segíteni a meccseken”

Köstner Vilmos és a német válogatott kapus, Ann-Cathrin Giegerich értékelte az DVSC Schaeffler-MTK összecsapást.

Fotó: Napló-archív

A Lokitól ezúttal az MTK csent el egy fájó pontot (nem érdemtelenül) a Hódosban vasárnap délután annak ellenére, hogy szünetben néggyel mentek Kovács Annáék, sőt, fordulás után már volt hat gól is a különbség, de egy tíz perces, mindössze egy Loki-gólt hozó periódusnak köszönhetően gyakorlatilag elfogyott az előny. Onnantól kezdve még kapkodósabbá vált a piros-fehérek játéka, de még így is reális esélye volt megnyerni a meccset a hazaiaknak, ám a helyzetbe kerülő Vantara-Kelemen Évát lefaultolták az utolsó támadáskor – a csarnokban nagyjából csak a bírók szerit nem ért büntetőt és kiállítást a szabálytalanság.

Hiába reklamált (a felvételek tanúsága szerint joggal) többek között Köstner Vilmos, a sporik hajthatatlannak bizonyultak, így maradt a 29–29-es döntetlen. A Debrecen mestere a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón már lehiggadva értékelté a pályán történteket. A rutinos szakember elmondta, a két együttes szintjén jó tempójú összecsapást vívtak, amely akár nemzetközi szinten is megállta volna a helyét.

– Nézek BL és Európa Liga meccseket, utóbbiban egyik csapat sem vallott volna szégyent a produkciójával – jelentette ki Köstner. – Hibásak vagyunk abban, hogy hat gólról visszaengedtük az MTK-t. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy bár nem védekeztünk rosszul, az utolsó pillanatokban nem léptünk ki a lövőkre, holott Szöllősi-Zácsik Szandra az ország egyik legjobb balátlövője, de Pál Tamara is legalább olyan gólerős, ők szerezték csapatuk találatainak több, mint felét. Velük szemben nem szabad behátrálni, ezeket a felkészülés alatt megbeszéltük, de sokszor mégsem jól reagáltuk le. A középső védekezésünk sokkal „megengedőbb” annál mint amit szeretnék, azokon a területeken sokszor zavartalanul próbálkozhatott az oda érkező Szöllősi-Zácsik, ő pedig élt is ezzel.

„Azért nem igyekeztünk emberfogással kivenni a válogatott átlövőt, mert lábbal így is jobban megmozgatta az MTK a csapatomat, mint ahogy szerettem volna.”

A pontvesztés másik fő oka, hogy idővel a támadójátékunk lendületlenné vált, saját labdából indult mindenki, nem voltak meg a labdanélküli mozgások. Nem vettük észre a beállót, sokat erőlködtünk középen, jobban ki kellett volna helyezni a befejezéseket az egyes, a kettes, illetve a szélső pozíciókba. Látni kell, hogy jelenleg a rendelkezésre álló gyakorlatilag egy-két cserével nehéz belenyúlni a meccsbe, mert a padról érkezők most nem tudnak annyit segíteni. Összességében több bevethető ember kell, és ha védekezésben a kilépéseket is jól oldjuk meg akkor az ilyen mérkőzéseket meg lehet nyerni – értékelt Köstner.

A hazaiak egyik legjobbja Ann-Cathrin Giegerich, a Loki kapusa volt. A német válogatott kapus 36 lövésből 12-őt megfogott, tehát a kapujára tartó lövések – közte több ziccerrel – harmadának sikeresen útját állta.

Fotó: Napló-archív

– Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, mert ez az átlagnál is fontosabb bajnoki volt számunkra. Van értéke az egy pontnak, mert ahogy meg is nyerhettük volna a bajnokit, úgy ki is kaphattunk volna a végén. Nem tudom mi történt, vezettünk hat góllal, mégsem győztünk. De a csapat végig harcolt, a sokk elmúltával a pozitív dolgokra kell koncentrálnunk, és azokból erőt merítve készülni a folytatásra – mondta el Giegerich.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában