kézilabda-vb

2021.01.26. 20:43

Bíró Imre: felesleges okoskodni a döntés miatt

A kézilabdaedző szerint úgyis a franciák elleni eredmény után derül ki, megérte-e pihentetni a kulcsembereket.

Fotó: Anne-Christine Poujoulat / POOL / AFP

A legjobbjait pihentető magyar férfi kézilabda-válogatott 36–28-ra kikapott a spanyoloktól az egyiptomi világbajnokság középdöntőjének zárófordulójában. A magyar szakmai stáb döntése értelmében Mikler Roland, Bánhidi Bence és Lékai Máté nem is került be a meccskeretbe, míg a további kulcsemberek közül Máthé Dominik, Bodó Richárd és Sipos Adrián is csak a kispadon foglalt helyet az első félidőben.

– Csak a tények kedvéért, a spanyoloknál mindenki játszott – világított rá a Hajdú-bihari Napló olvasóinak Bíró Imre, a DEAC férfi kézilabdacsapatának edzője. – Egy világversenynek megvan a saját ritmusa, amikre fel vannak készítve a játékosok, így bírniuk kell a terhelést. Minden meccs fontos, egyrészt, hogy fenntartsuk a folytonosságot, másrészt az önbecsülés miatt. Nagy kérdés, hogy egy pihentetés miatt gyakorlatilag elengedett mérkőzést miként kezelnek a játékosok, a lefújás után feléjük is el kell számolni a döntéssel – hangsúlyozta a világbajnoki ezüstérmes egykori kapus.

Megfékezték a norvégokat

A magyar válogatott szerdán 20.30-tól (tv: M4 Sport) az egy nappal többet pihenő, hatszoros aranyérmes Franciaországgal találkozik a negyeddöntőben

Vannak olyan hangok, akik szerint egyáltalán nem baj a spanyolok elleni vereség, mert a válogatottnak a norvégénál jobban fekszik a francia együttes kézilabdája.

– Szerintem az északiak biztos, hogy megvernék a mieinket, mert nem vagyunk annyira jók, hogy kivegyük a lendületüket – ecsetelte Bíró. – Viszont elgondolkodtató, hogy a gallok ezt meg tudták tenni a vb-n. A francia kézilabda háttere annak ellenére is erősebb a magyarnál, hogy a tradíció mellettünk szól. Jól szervezettek, nagyszerű koncepció mentén dolgoznak, remekül képzik a játékosaikat. Annak idején nem szégyelltek elmenni tanulni a jobbtól, ennek már hosszú évek óta látjuk a gyümölcsét. Lehet itt okoskodni, véleményezni a kapitányi döntéseket, úgyis a franciák elleni eredmény mutatja majd meg, hogy megérte-e pihentetni a játékosokat – mondta el a szakember.

A francia–magyar mérkőzés továbbjutója az elődöntőben a Svédország–Katar meccs győztesével találkozik majd.

MSZ

Borítóképünkön a spanyol-magyar meccs egyik jelenete: Raul Entrerrios (b) és Alex Dujshebaev között Balogh Zsolt küzd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában