Péteri Vanda az idei szezonról

2020.12.16. 10:24

Nyáron valószínűleg megműtik a DEAC röpisét

A DEAC átlója, Péteri Vanda a kellemetlen sérüléséről és a karácsonyi előkészületekről is beszélt a klubhonlapnak.

Péteri Vanda | Fotó: deac.hu

Hat mérkőzésen öt győzelem és egy vereség – ezek a száraz tények a Debreceni Egyetem női röplabdázóinak eddigi teljesítményéről. A nagy terveket szövögető együttes a harmadik helyről várhatja a januári folytatást az NB II. Kelet A-csoportjában – írja a deac.hu.

„Összességében elégedettek lehetünk az eredménysorral”

– szögezte le Péteri Vanda az egyetemi csapat honlapjának. „Persze akadtak olyan meccsek, amelyeken akár simábban is diadalmaskodhattunk volna. A BVSC elleni rangadót sajnos elveszítettük, pedig ellenfelünk semmi extrát nem mutatott. Azon a találkozón nem tudtam pályára lépni, és rajtam kívül is többen hiányoztak. Nagyon keményen kell dolgoznunk, ha valóban az NB I.-ben akarunk szerepelni a következő idényben. Nem csak a feljutás a célunk, hanem az is, hogy egy osztállyal feljebb szintén megálljuk a helyünket” – hangsúlyozta 23 esztendős átló, aki nyáron tért vissza Debrecenbe a Haladástól. „Nem bántam meg, hogy így döntöttem, hiszen sok barátnőmmel játszhatok együtt. A munkám és a családom egyaránt befolyásolta az elhatározásomat. Az sem mellékes, hogy Kuszkó Zsolt többször is kijelentette, tárt karokkal vár, ha hazatérek.”

Péteri Vanda | Fotó: deac.hu

A koronavírus miatt a kiszámíthatatlansággal is meg kellett küzdeniük a lányoknak. Vanda ezzel kapcsolatban elmondta, korábban senki sem került még ilyen helyzetbe, de ugyanúgy készülnek, mint ha normális mederben zajlanának az események.

„Amennyiben meccset is tudunk játszani, az csak a hab a tortán” – mutatott rá a röplabdázó. Érdekesség, hogy az eddigi utolsó bajnokiját november 21-én tudta le a DEAC a BVSC csarnokában.

Azóta sem lazsálnak Kuszkó Zsolt tanítványai, akik a tervek szerint a jövő héten fejezik be az edzéseket, majd január elején folytatják a munkát.

A deac.hu rámutat: az elmúlt hetek során olykor a Kórház a város szélén című sorozat juthatott eszünkbe a sok hiányzó miatt. Péteri Vandának sem volt szerencséje, neki a térdével akadtak gondjai.

„A quadriceps inam el van meszesedve, ez okoz problémát. A pihenés hasznos volt, de nem vagyok tökéletes állapotban. Valószínűleg műtét vár rám nyáron, ez lehet a végleges megoldás. Az orvosok szerint az operációt követően pár hónapot kellene kihagynom”

– mondta a DEAC játékosa.

A pandémia miatt idén minden bizonnyal a karácsony sem olyan lesz, amit korábban megszoktunk.

„Szűk családi körben szoktunk ünnepelni, tehát ebből a szempontból a szigorítás minket nem nagyon érint. Általában az utolsó pillanatokban szerzem be az ajándékokat, de ez idén megváltozott, ugyanis már mindenkinek megrendeltem a meglepetését” – árulta el Péteri Vanda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában