Salakmotor

2020.12.06. 16:16

Debrecenben rendezik a felnőtt Eb egyik elődöntőjét

Ha a sors is úgy akarja, akkor jövőre három FIM Europe-versenyt rendezhet Magyarország, igaz nem azokat, melyeket idén szervezhetett volna.

Fotó: Facebook / SpeedwayPlus

Debrecent illetően nincs változás: a cívisváros a felnőtt Európa-bajnokság egyik kvalifikációs körét rendezheti meg május 1-jén.

Nagyhalász ellenben nem kapta meg újra a juniorok Eb-döntőjét – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható a SpeedwayPlus Facebook-oldalán. Öröm az ürömben, hogy egy verseny helyett kettőt rendeznek a szabolcsi pályán, a páros Európa-bajnokság és az U19-es Eb egyik elődöntőjét. A közlemény ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a páros Eb presztízse egyre csökken, és sokszor nem jön össze a két elődöntő, melyeket ezúttal a vírushelyzet is befolyásolhat. Amennyiben jövőre adott lesz mindkét alkalom, úgy Nagyhalász rendezheti a második elődöntőt.

FIM Europe versenyek 2021

  • Május 1. Felnőtt Európa-bajnokság, 2. Elődöntő – Debrecen
  • Május 22. U19 Európa-bajnokság, 2. Elődöntő – Nagyhalász
  • Június 19. Páros Európa-bajnokság, 2. Elődöntő – Nagyhalász
  • Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar salakszakág jövőre sem veszi ki részét a FIM versenynaptárából, így többek között Grand Prix-kvalifikációt sem tartanak hazánkban.

    Az érintettek remélik, a világjárvány jövőre már nem fog közbeavatkozni a versenyek megrendezésébe.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában