futsal

2020.12.16. 20:30

DEAC: az edzősködés is foglalkoztatja André Antóniát

A Debreceni Egyetem csapatának 20 esztendős játékosa a jelek szerint hamarosan visszatérhet – közölte a csapat hivatalos honlapja.

Fotó: Kovács Anikó / deac.hu

A DEAC női futsalosai az Astra elleni parádés győzelemnek köszönhetően az élre álltak az NB I.-ben. A 4-1-es diadalból André Antónia csak szurkolóként vehette ki a részét, mivel október óta egy kellemetlen sérülés nehezíti az életét – mutat rá a deac.hu.

„Az Astrával vívott őszi bajnokin egy lövést követően fájdalmat éreztem a térdemben” – mondta a klubhonlapnak a 20 esztendős kulcsember. „Ezt követően még a TFSE és a Tolna ellen is játszottam, de egyre rosszabbá vált a helyzet. Az ultrahang nem mutatott semmit, ám sajnos a kezelések nem használtak. A napokban az MR vizsgálat után kiderült, hogy keresztszalag-rándulásom van. Azóta már injekciót kaptam, amitől sokkal jobban vagyok. Úgy tervezem, hogy januárban térek vissza a pályára, bár ezért sokat kell dolgoznom, de a motiváció adott. Nehéz egyébként kívülről nézni a lányokat, de az Astra legyőzésének így is nagyon örültem” – árulta el André Antónia.

A DEAC vasárnap a TFSE-t látja vendégül a DESOK-ban. Üveges Katalin tanítványai az év utolsó meccsén nagyot léphetnek a legjobb négy felé a Magyar Kupában.

„Bízom benne, hogy a vasárnapi siker nem teszi elbizakodottá a csajokat. A fővárosiakat a bajnokságban már 6-1-re megvertük októberben, de ebből sem lehet nagy következtetéseket levonni. Biztos vagyok, hogy a pofonból tanult ellenfelünk, és azóta összekapta magát”

– fogalmazott Antónia, akinek a szereplése a januári visszavágón már elképzelhető.

André Antónia fiatal kora ellenére edzői karrierjét is tudatosan építgeti. Az első lépcsőfokot a C-licenc megszerzésével már megtette.

„Márciusban a koronavírus miatt szünetelt a tanfolyam, ami szeptemberben indult újra. Novemberben volt a vizsga, amelyet sikerrel vettem. Most egy évet várnom kell a következő diploma megszerzéséig”

– osztotta meg a válogatott futsalos, aki a tudását az Észak-Keleti csoportban szereplő U19-es futballcsapat tagjainak adhatja át. „A minimális korkülönbség ellenére úgy érzem, hogy tisztelnek a játékosok. Azt próbálom érzékeltetni velük, hogy kemény munkával sokkal többet kihozhatnak magukból” – zárta mondandóját André Antónia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában