Röplabda

2020.11.19. 17:16

Tisztesen helytálltak a derecskei lányok a fővárosban

Az utóbbi időben szép eredményeket ért el a DSZC-Eötvös DSE Derecske NB I.-es felnőtt röplabdacsapata, amely szerdán Budapesten lépett pályára.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE Derecske

Magyar Kupa-találkozón látta vendégül az Eötvös DSE csapatát az extraligás MTK. A mérkőzést a felek a legjobb nyolc csapat közé kerülésért játszották.

A házigazda gárda – amelynek soraiban volt és jelenlegi válogatott játékosokat is találunk – a meccs elején meglepte a hajdúságiakat gyors támadójátékával, de aztán egy korai időkérés után kiegyenlítettebbé vált a játék. A szett végére így is papírforma eredmény született, a mérleg a fővárosi ellenfél javára billent.

A második és a harmadik játszmában egyre bátrabbá és eredményesebbé vált az Eötvös DSE játéka, ebben a két játékrészben sokáig vezettek a vendégek, a harmadikban 2:7-re is. Az MTK csak a szettek derekára érte utol őket. A végjátékokra azonban elfogyott az ezen a szintén ritkán játszó hajdúságiak koncentrációja, így a hazaiak érvényesíteni tudták erőfölényüket – tudtuk meg a DSZC-Eötvös DSE Derecske közleményéből.

A visszavágót november 24-én (kedden) 19 órakor rendezik Derecskén. A zártkapus mérkőzés helyszíne a Városi Sportcsarnok lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában