folytatják a munkát

2020.10.17. 11:56

Újra jégen a debreceni gyorskorcsolyázók

A fiatalok már tesztversenyen is részt vettek.

Fotó: Jégvirág KSE

A Jégvirág KSE versenyzőit is kellemetlenül érintette a pandémia. A nyílt napos válogatók kellős közepén ütötte fel a fejét a járvány, így hosszú időre toborzás, illetve csoportos edzések nélkül maradt az egyesület. Az újraindulásról és a KSE helyzetéről az elnök, Lengyel Anikó beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Újak is csatlakoztak

A szakember szerint a kényszerszünet a legrosszabbkor érkezett, az új tehetségek felfedezését részben meggátolva. – A pandémia előtt nyílt napokat rendeztünk az érdeklődők számára. Aki valamilyen korcsolyatudással rendelkezett, csatlakozhatott az edzésünkhöz, és ha tetszett neki a tréning, illetve mi is elégedettek voltuk a teljesítményével, jelentkezhetett hozzánk az egyesületbe. Sajnos azonban három alkalom után beköszöntött a járványidőszak, és egészen augusztusig nem léphettünk jégre. Márciustól fokozatosan eljutottunk az otthoni edzéstől, online oktatástól – az enyhítéseknek köszönhetően – a kis csoportos, majd nagy csoportos, szabadban megszervezett tréningekig. A versenyeink természetesen elmaradtak, a felkészülésünk is eltolódott, és tábort sem tudtunk szervezni, de végül – a jégcsarnok megnyitásával – újra élesben gyakorolhattunk.

„Heti három edzésünk van, és szerencsére a karantén előtti nyitott hétvégéken feltűnő gyermekek visszatértek hozzánk, aktív szerepet vállalva az edzésmunkánkban.”

Több középiskolás fiatal távozott tőlünk, mivel nem tudták megoldani a tréningezést, viszont jöttek új tehetségek, így jelenleg hét versenyző mellett több új rövid pályás korcsolyázónk is lett – emelte ki az elnök.

Vannak eredmények

Lengyel Anikó hozzátette, sajnos későn kerültek újra jégre. – Kis lemaradással kezdtük az idényt, de az Olympic Hopes Budapest nemzetközi versenyén Végi Liána korcsolyázónk már rajthoz állt, és remek teljesítménnyel 777 méteren, illetve 333 méteren harmadik, míg 500 méteren negyedik lett a korcsoportjában. Múlt hétvégén pedig egy tesztversenyen vettünk részt, ahol új szabályokkal operálva több korosztályt felölelő divíziókat hoztak létre a szervezők, illetve a nemek is keveredtek a csoportokban. Ez egy érdekes tapasztalat volt a fiataljainknak, négy versenyzőnk, Végi Liána, Nagy János, Nagy Csaba, és Oláh Anna is megmérettette magát. Az eredmények tekintetében Nagy János érte el a legjobb helyezésünket, divíziójában második lett – tette hozzá az elnök, aki az idei célokra is kitért. – Büszkeséggel tölt el, hogy fejlődnek a korcsolyázóink, pár napja Végi Liána bekerült a válogatott Héraklész B utánpótlásprogramjába. Szeretnénk, ha a fiú korcsolyázóink közül is bejuthatna valaki, remélhetőleg megtartják majd az idei versenyeket, és ezáltal az ő esélyeik is javulhatnak a beválogatásra – hangsúlyozta a szakember.

Péter Szabolcs

Borítókép: Végi Liána (középen) is ott van az utánpótlásprogramban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában