mesterszemmel

2020.10.29. 16:01

Kaba-Dunavarsány: büszkeséggel keveredő fájdalom

Plókai Mihály a lefújás után arra kérte játékosait, emeljék fel a fejüket, mert nagyot küzdöttek.

Fotó: Matey István

Nem sikerült a legjobb 32 közé jutás a Kabai Meteorit együttesének, Plókai Mihály tanítványai szerdán egy hosszabbításba torkollt mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedtek hazai pályán a Dunavarsánytól.

A két megyei első osztályú gárda kiegyenlített csatát vívott, az első percek tapogatózása, fogáskeresése után kirajzolódott, hogy a gárdák milyen elképzeléssel léptek pályára. Míg a vendégek inkább a labdatartásra törekedtek, a hazaiak a megszerzett labdákból igyekeztek rablótámadásokat vezetni kihasználva az ellenfél fellazult védelmét. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám a hosszabbítást jobban bírták a Pest megyeiek, amely döntőnek bizonyult.

Folytatják a munkát

– Kezdeném azzal, hogy gratulálok a Dunavarsánynak a továbbjutáshoz – mondta sportszerűen a láthatóan még mindig a meccsen tépelődő Plókai Mihály.

Fotó: Plókai MIhály-archív

– Tudtuk, hogy mit akarunk játszani, ahogy már meccs után is említettem, nem leptek meg minket semmivel a varsányiak. Hetek óta készültünk rá, hogy a megszerzett labdákból megjátsszuk a mélységből induló szélsőinket így kerülve a varsányiak mögé, de sajnos csak-két három alkalommal tudtuk ezt megvalósítani, mert remekül lezárták a széleket. Azért nem cseréltem sokáig, mert nem szerettem volna belenyúlni a meccsbe, a csapat együtt volt, persze akadtak hibák, de az benne van egy ilyen jelentőségű találkozóban. A hosszabbításra a kulcsemberek közül többen elfáradtak, két három játékosok most épült föl betegségből, nem volt egyszerű nekik, ezért is húztam amíg lehetett a cseréket. A hozzáállással semmi gond nem volt, férfias küzdelmet láthattak a nézők. Mindenki odatette magát, egyenlő erők voltak, az ellenfél várt a hibánkra, ami sajnos jött, és ki is használták. Az eredmény termesztésen fájdalmas, de idáig eljutni sem egyszerű, hiszen a selejtezőből verekedtük fel magunkat a legjobb 64 közé, a Loki és a DEAC mellett mi képviseltük ebben a fordulóban a megyét. A lefújás után mondtam a srácoknak, hogy emeljék fel a fejüket, és legyenek büszkék arra amit eddig elértek. Így sajnos elúszott az esélye, hogy Amatőr Kupa döntőt játszunk, de ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, és folytatjuk munkát. Szeretném a vezetőknek és a szponzorainknak megköszönni, hogy segítettek abban, hogy idáig juthassunk. A bajnokság elejét kicsit elrontottuk, még négy nehéz meccsünk van idén, szeretnénk szép őszt zárni – mondta el a Naplónak Plókai Mihály.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában