Remekül zárt a díjlovas

2020.10.29. 16:22

Ezüst- és bronzérmet hozott az egész éves munka a Championátus Döntőn Lévai Annának

Pár nappal ezelőtt rendezték meg az Országos Díjlovagló Championátus döntőjét Balatonvilágoson. Az idei év utolsó nagy országos versenyén Lévai Anna és lovai, Fun–Time, illetve LeManne az eddigi legjobb teljesítményükkel rukkoltak elő.

Fotó: Lévai Anna-archív

Az élményről és az elért eredményekről a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a díjlovas.

Összesített dobogókon

Az Országos Díjlovagló Championátus döntőjében megannyi versenyszámban, számonként 15-20 versenyző mérettette meg magát, köztük a Rétszentmiklósi Lovas Sportegyesület tagjaként versenyző Lévai Anna is. – Nagyszerű körülmények között az eddigi legjobb eredményeinkkel rukkoltunk elő a döntőben, aminek nagyon örülök. Alaposztályban Fun–Time-mal egy harmadik és egy hetedik helyezést értünk el, összesítésben a dobogó harmadik fokán végezve. LeManne-nal pedig középosztályban lettünk harmadik, illetve második helyezettek, ami összesítésben ezüstérmet ért. Nagyszerű élmény volt és a szilvásváradi eredményeinken is sikerült túltennünk. Nagy nyomás volt rajtunk, de Dallos Gyula mentorom hihetetlen ösztönzése, biztatása, és nyerni akarása gyakorlatilag átragadt ránk, így a maximumot hoztuk ki a versenyszámokból. Sajnálatos módon elveszítettem egy kedves családtagot a döntő előtti napokban... Neki, az Ő emlékének ajánlom az eredményeinket – emelte ki a díjlovas.

Fotó: Lévai Anna-archív

Bár ez volt az idény utolsó nagy versenye, Lévai Anna már a következő év elérhető távlatain gondolkozik. – A jövő évi céljaink a két kancánk további képzése, a magasabb osztályokban való szereplés, illetve a precízebb, pontosabb versenyzés lesz. Fiatalabb lovainkat a 2021-es versenyszezonban szeretnénk bemutatni és a korosztályuknak megfelelő kategóriákban eredményesen szerepelni. Ha így tudjuk folytatni a felkészülést, jövőre remélhetőleg még előkelőbb helyezéseket érünk majd el lovainkkal – hangsúlyozta a díjlovas.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában