fotókkal

2020.09.27. 12:24

Mosolyogva tartotta a szolgálati járművet Magyarország legerősebb rendőre

Szó szerint súlyos, kemény, húzós versenyszámok várták a benevezőket a szoboszlói szabadtéri színpad területén szombaton délután.

Fotó: Tibai Irma

Nehéz volt megszervezni, de az egyik legnépszerűbb versenynek bizonyult szeptember 26-án a Magyarország legerősebb rendőre megmérettetés a fürdővárosban a helyi Lukács Krisztiánék szervezésében, Kárai Zsuzsa rendőr kolléganője közreműködésével. A 14. versenyt egy 24 éves debreceni rendőr nyerte.

– Az idén inkább a keleti régióból érkeztek a kollégák. Miskolci, edelényi, tiszaújvárosi erős emberek mellett balmazújvárosi, debreceni versenyzők gyürkőztek neki az elképesztő feladatoknak. Helyből ezúttal senki nem indult – tudtuk meg a főszervezőtől. – Eleget versenyeztem már, kell az önkritika az idő haladtával. S hát elég erősek voltak a fiúk – nyilatkozta Lukács Krisztián. Endrei Zsolt levezető társával azért nem bírták megállni, s a rönknyomásban tartottak egy versenyen kívüli veterán összeméretkezést. Krisztiánnak 17-szer sikerült, összehasonlításképpen: a mezőny legjobbjának ugyanez 24-szer.

Most is a klasszikus versenyszámokat írták elő a rendezők, néhány módosítással. Ugyanis tavaly hámmal kellett kamiont húzni, most kötéllel, s a rönknyomásnál is variáltak. A teljesítendő feladatok közt egy 8,4 tonnás kamiont kellett ülve, lábbal kitámasztva, kézzel, kötéllel elhúzni. A 110 kg rönknyomást ezúttal 35 fokos padon kellett vállalni. Aztán pedig egy 250 kg-os gumit kellett elcipelni A-ból B pontba. Végül egy stílusos feladat következett: a speciális keretben egy nehéz rendőrautót kellett megemelni és tartani a lehető legtovább. Ekkorra már sejlett, hogy két ember között dőlhet el, kié a győzelem.

A három legjobb versenyző: 1. Somogyi Dávid r. őrmester (Debrecen), 2. Tóth István r. őrmester (Miskolc), 3. Somogyi László r. törzsőrmester (Debrecen)
Fotó: Tibai Irma

Mi kell ahhoz, hogy valaki rendíthetetlenül és mosolyogva tartsa még a sokadik másodpercben is a 300 kg-os szolgálati járgányt, s ezzel megnyerje Szoboszlón az ország legerősebb rendőre címet 2020-ban? A 24 éves Somogyi Dávid, a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa, élete második ilyen megmérettetésén indult, s győzött. – Nem volt könnyű. A feladatra koncentráltam, s ez a lényeg. Minden fejben dől el – nyilatkozta. A versenyen 3. lett bátyja, a szintén debreceni Somogyi László, aki a készenlétieket erősíti a határvadász osztályon. Ez volt az első versenye. – Legfőképpen azért jöttem el, hogy a testvéremet biztassam, s a győzelemhez segítsem. Együtt edzettünk, együtt készültünk Szabó Zsolti barátunkkal. Sokat számít a motiváló jelenlét, s az együtt edzés – mondta, melyre öccse is bólogatott.

A díjakat Gali Sándor r. ezredes, hajdúszoboszlói kapitányságvezető és Kovács Gergely alpolgármester adták át.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában